[6n] Przerwy w obrotach silnika 1.6 Aee

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Przerwy w obrotach silnika 1.6 Aee

Post autor: Cichy6N »

Witam. Kopałem w tematach, ale zakładam nowy bo nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Mam polo 1.6 aee z sekwencyjną instalacją lpg i od jakiegoś tygodnia mam problemy szczególnie w czasie jazdy. Problemy z tego co zauważyłem są tylko przy przyśpieszaniu, niby wszystko jest oki i nagle pedał gazu po wciśnięciu nie reaguje. Auto nie gaśnie tylko spadają mu obroty na jałowe i po chwili reaguje normalnie. Próbowałem zostawić auto na biegu jałowym i czekałem co się stanie, wszystko było oki. Zaznaczam, że byłem serwisie gazu jakieś 3 tygodnie temu, niby oki wszystko filtry wymienione, program aktualizowany. Na dwururce kolektora na tych złączkach elastycznych mam pęknięcie i nie wiem czy sonda nie świruje bo czasami obroty też spadają na gazie i facet mówił, że może mieć ona wpływ na to.
Jak ktoś ma jakiś pomysł na diagnozę proszę o poradę . Pozdro
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Problem na LPG na PB czy na obu ?
Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Cichy6N jaka instalacja gazu.. jeżeli to druga generacja to jak najbardziej ma to wpływ
i dokładnie czy jest tak na gazie i na PB
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

I na gazie i benzynie. Instalacja na stagu 4. Byłem na kompie u kumpla i wyszło, że trzeba adoptować na nowo przepustnice i sonda nie działa. Nie wiem tylko czy winą niedziałania sądy moze być nieszczelny układ wydechowy przed nią
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

pierwsze co to wymień układ wydechowy a wtedy będziesz wiedział czy to to czy nie
jeżeli nie to wtedy szukaj problemu a nie szukasz dziury w całym a masz nie sprawne auto
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

No szukam dziury w całym bo jestem obecnie w Lublinie a nie w domu gdzie moge sobie sam grzebać i rozbierać auto. mechanicy krzyczą ceny kosmiczne za byle pierdoly więc pytam , może poprostu ktoś miał coś podobnego i się wypowie. Nie rozumiem co Ci chodzi za bardzo... Z resztą nie ważne
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Jak bym odłączył aku i spiął klemy aby zresetować ECU, później na PB chwile pojeździć, zobaczyć czy przeszło, jeśli tak to wtedy dopiero na strojenie LPG od nowa.
Obrazek
m
mihauw
Newbie
Newbie

Post autor: mihauw »

miałem coś podobnego, podczas ruszania ze skrzyżowania albo jak chciałem przyśpieszyć to taka dziura i po chwili przechodziło. Wszystkiemu był winny akumulator po wymianie i adaptacji przepustnicy wszystko jest ok. Dodatkowo w tym czasie pojawił sie jakiś błąd o sondzie.
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Dwururka pospawana. Od razu ciszej. Adaptacja przepustnicy zrobiona. Byłem jeszcze raz na servisie gazu. Facet wyregulował obroty. Auto od razu lepiej jezdzi. Fakt faktem czasami jeszcze przy przyśpieszaniu robi się taka dziura. Wyczyszczę jeszcze przepustnicę i znowu adaptację zrobię
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”