[9N]Poobcierane nadwozie. Tylko lakierowanie?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

y
yakuza
Newbie
Newbie

[9N]Poobcierane nadwozie. Tylko lakierowanie?

Post autor: yakuza »

Witam. Panowie, czy można coś zrobić z takimi obcierkami, czy kwalifikuje się to wyłącznie do lakiernika? Chodzi mi o woskowanie, czy inne podobne metody :niewiem:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze dwa bonusy:
Przycierka nareflektorze:
Obrazek

Ośmio-letnia kropelka:
Obrazek

Czy da rade coś z tymi fantami zrobić, czy te elementy kwalifikują się jedynie do wymiany?

bardzo proszę o pomoc :banghead:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Te ocierki wyglądają na głębokie, bez zaprawek by się nie obyło, ale że to "łatwy" kolor to umiejętnie zrobiona zaprawka i późniejsza polerka usunęłaby podejrzewam 70-80% uszkodzeń. Reflektory bez problemu do załatwienia polerką.
Powiedz skąd jesteś to po pierwsze, może w okolicy działa jakiś detailer-hobbysta, który by się podjął
y
yakuza
Newbie
Newbie

Jestem z Ostrołęki, już dodałem do profilu :)
Co do reflektorów to tak jak piszesz, polerka + papier wodny 1500>3000 powinien załatwić sprawę

Czy u lakiernika można wykonać taką zaprawkę, bez malowania całęgo elementu? Jaki koszt?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Lakiernicy z reguły bardzo niechętnie podchodzą do napraw miejscowych, bo raz że im się to nie opłaca a dwa że istnieje ryzyko wtopy.
Masz tam gdzieś zakład smart repair? Kolor łatwy do cieniowania więc dla ogarniętego zakładu nie powinno być to problemem
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

z Ostrołęki i nie widziałem tego polo jeszcze ... chyba za słabo patrze :D
Borek
w oce to wątpię że jest taki zakład, lepiej poszukać osób które się tym hobbystycznie zajmują a wiem że jest troche napaleńców u nas w mieście
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
y
yakuza
Newbie
Newbie

[quote=""kolo""]z Ostrołęki i nie widziałem tego polo jeszcze ... chyba za słabo patrze :D
Borek
w oce to wątpię że jest taki zakład, lepiej poszukać osób które się tym hobbystycznie zajmują a wiem że jest troche napaleńców u nas w mieście[/quote]

Jeździ po oce od 2003 :)

Masz może jakieś namiary do jakiegoś hobbysty lub wiesz gdzie w pobliżu mogą przeprowadzać smart repair? :piwo:
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

po pierwsze wal na MO na forum, a jak nie to znajdziesz tam wątek o grupie motofanów w naszym mieście i link do forum - napisz u nich może ktoś to zrobi ;)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”