Dodatki do benzyny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Dodatki do benzyny

Post autor: Redmitsu »

Tak jak w temacie, dodajecie cos do swoich pociech?

Z racji ze taniej wychodzi lac 95 niz V-Power postanowilem zakupic dodatek do benzyny marki Sonax, ktory podobno da mi wieksza moc i przyspieszenie i wyczysci co nieco ;d . Jak to sie sprawdza?
Moze glupie pytanie ale jak to uzyc? Zalac tego majac najlepiej pelny bak i cala zawartosc? ;D Zielony jestem.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Nic nie wlewaj.
Chcesz więcej mocy to wymień filtr paliwa, filtr powietrza, olej w silniku, świece. Zadbaj o ogólną sprawność silnika a przekonasz się, że teraz na bank nie masz tego co jest wpisane w dowodzie rejestracyjnym.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

wymień też kable zapłonowe i jak masz bardzo duży przebieg wypieprz katalizator. Lanie v-power niespecjalnie poprawi osiągi.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

takie srodki to chyba dobrze dzialaja ale tylko na psychike ;P
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Można zalać raz na ruski rok ale poza efektem placebo nic się nie stanie, tzn może i przeczyści ten układ nie wątpię, ale nie dowiesz się tego bo nie będzie różnicy w pracy silnika i zmysły ludzkie nie potrafią takich różnic zbadać.
To tak jakbyś lał vervę zamiast zwykłej, różnica widoczna= w portfelu
civic r18a2/407 1,6 HDi
g
grisza76
Newbie
Newbie

Post autor: grisza76 »

Witam
Nie chciałem powielać tematów, więc postanowiłem "odświeżyć" tą dyskusję:
niedługi film, pokazujący właściwości dodatków do paliwa: http://www.motochemica.pl/wyniki-tes...w-paliwa-cz-1/
Co prawda preparaty Protec są już znane niektórym forumowiczom, ale zawsze warto zobaczyć. Test dotyczy dodatku do benzyny, ale analogicznie odnosi się również do preparatów do diesla.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”