[9n] Blokująca się regulacja temperatury

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Blokująca się regulacja temperatury

Post autor: marcin »

Witam,
Mam problem z regulacją temperatury. Zdarza się bardzo często, że po przestawieniu na ciepły nawiew, później nie mogę przestawić go na chłodny. Pokrętło działa normalnie tylko nawiew na to nie reaguje.. Czasami jak włączę dmuchawę na 4 bieg i pokręcę temperaturą to załapuje.. A czasami gdy wjadę w jakiś dołek pomaga.. Tak jakby jakaś klapka od nawiewu nie miała siły się przekręcić..

Czy miał może ktoś z was taki problem?
Wiecie jak dostać się do tej klapki od nawiewu,któa jest odpowiedzialna za regulacje temperatury?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Wygląda na to ze linka ma jakiś opór. Jak kręcisz na ciepło to idzie lekko czy trochę ciężej niż w innych autach?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin »

Idzie leciutko.. Tylko, że tam chyba nie ma linki.. Nie dodałem, że jest to climatic (Jest normalne pokrętło, ale chyba działa jak potencjometr jeżeli się mylę proszę mnie poprawić) Ale chybaproblem nie leży po stronie pokrętła, bo czasami gdy przekręce z ciepłego na zimne i zostawie i po chwili na przykłąd wjadę w jakiś dołek to potrafi się przestawić na zimne, a czasami pomaga włączenie nadmuchu ma 4 bieg
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Czyli jakaś tam klapka która zmienia obieg z ciepłego na zimny się zacina. Jak ja ruszy dziura lub większy podmuch wiatru to się przestawia. Tylko gdzie to ustrojstwo się teraz znajduje. Poszukał bym gdzieś w okolicach nagrzewnicy.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Nie chce Cie straszyć, ale to ustroistwo aby wyciągnąć trzeba wywalić całą deske rozdzielczą. Silniczek od tego jak się nie myle jest od strony pedału gazu,ale gdzieś na wysokości kolana. Po wyjęciu go można sprawdzić silniczek z tym że ogólnie jest to strasznie pracochłonne.Jakby co to pytaj. Miałem gdzieś nawet manuala lecz chyba mi przepadł.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”