Polo jak wiadomo 6n, wersja 3D, podnośniki elektryczne.
Pytanie:
- Jakie ślizgi były montowane w takich podnośnikach?
- Czy każde ślizgi da się nałożyć na prowadnice np. klick ? Wydaje mi się, że moje ślizgi są troszkę inne...
- Jak rozwiązać problem pękniętego plastiku wewnątrz łapki? Tego plastikowego elementu nie ma w żadnym zestawie naprawczym, prawda?
w 6N były te z drugiego linku za 25 zeta
[quote="Mazzi"]Jak rozwiązać problem pękniętego plastiku wewnątrz łapki? [/quote]
niestety nie wiem o który plastik Ci chodzi
Dobra - teraz to narobiłem :banghead: Aby wydostać ślizg z linki trzeba go przekręcić i tak też zrobiłem natomiast nie mogłem go później założyć - wisiały 2 linki. Zacząłem popuszczać góra - dół mając nadzieje, że linka się poluzuje. Efekt jest taki (patrząc na otwarte drzwi od strony montażu mechanizmu) że w lewym dolnym rogu tuż za rolką wystaje tylko kawałek linki i nie mogę za chu... jej przeciągnąć przez silnik aby podeszła wyżej! Podłączyłem mechanizm i kolega ciągnął linke a ja próbowałem opuścić lub podnieść szybę - nic! :banghead: W dodatku silnik chodzi tylko przez chwile a potem się blokuje - czy jest możliwość, że bez obciążenia silnik źle nawinął linkę i nie może teraz jej rozplątać?