Tak więc chciałbym założyć do siebie stożek, (Polo 6N 1.0 50KM), przeglądałem już podobne tematy, wiem, że nie jesteście zwolennikami tego rozwiązania , jednak mam nadzieje, że ktoś mi pomoże.
Najbardziej pomocne były by dla mnie Wasze foty założonych już stożków w tym silniku.
Do ori dolotu podciągnięty jest czujnik, co z tym można zrobić przy stożku?
[quote="marcin86"]sportowy wklad filtra[/quote]
jak najbardziej to samo uwazam stozek jest dobry ale jak jest odseperowany od cieplego powietrza a to juz trudniejsza sprawa jest
jak nie bedziesz mial wyliczonego odpowiedniego dolotu do stozka i oddzielonego od dopływu ciepłego powietrza to z tych 50koników jeszcze stracisz.najlepiej jak juz chcesz szukaj firmowego k&n ale musisz liczyc ze 300zł minimum.jest sens?lepiej kup mocniejsze auto
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
ja załozyłem stozek i zaczął mi sie dławic,mi sie wydaje ze za duzo powietrza dostaje do srodka ale jak zapobiec temu,mam oszukac kompa pousuwac mam błedy czy co ? :niewiem: :niewiem:
Mosiek
Albo wejdz sobie na strone simoty i tam poszukaj sobie calych puszek ze stozkiem i wsadz pomiedzy ten czujnik a puszke gdzie jest ori i powinno byc git. Ja tak wlasnie chce zrobic i zobaczyc czy bedzie różnica i jak to sie zachowa wszystko.
Np cos takiego : http://filtry.simota.home.pl/filtry/ind ... t&Itemid=1
sebeq Mnie sie wydaje ze zbyt cieple powietrze dostaje i dlatego.
Czym wiecej powietrza tym lepiej chyba nie? Ale zimnego.
A nie szarpie Ci na wolnych? W zasadzie długość układu dolotowego ma znaczenie ale po przepustnicy. Coś musiałeś namieszać przy okazji ze Ci się muli. Załóż na moment stary filtr I puszke, zobacz czy będzie normalnie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Tak jak wspomniał Christopherek takie domowej roboty doloty (bez urazy chłopaki bo sam takie coś robiłem) to jedynie mogą pogorszyć osiągi, z moich doświadczeń i zabaw z dolotem to jedynie jak mamy wolną stówkę to można tę wkładkę simoty lub k&n zapodać ale bez przebudowy dolotu.W innym przypadku mamy spadek mocy, wrażenia dźwiękowe, basowe buczenie (które denerwuje bardziej niż się podoba), innymi słowy robimy więcej szkody dla auta i portfela niż nam się z założenia wydaje.
Jeśli jesteśmy profesjonalistami i robimy doloty custom do samochodów mamy odpowiedni sprzęt wiedzę i zaplecze to możemy prawdopodobnie coś zdziałać, w innym przypadku to topimy kasę w błoto i zmniejszamy osiągi naszego niewysilonego silnika.
rat4
A jak by użyć orginalnego dolotu tylko odkrecic kawalek rurki ktora jest pomiedzy tym czujnikiem a wlotem to puchy i wsadzic takie cos http://filtry.simota.home.pl/filtry/ind ... t&Itemid=1 ?
Chce wlasnie zrobc tak ale nie wiem czy bedzie sens.
bez wkładu ori pucha plus ten karbon będzie dziwnie się zachowywać i buczeć.
To już twoja decyzja, wg mnie 190 zł za takie coś to troszkę pojechany pomysł, wszystko zależy od twojego budżetu.
Jednak upierałbym się nad wkładką bawełnianą simoty czy k&n do ori puszki.