wskaznik temperatury sie zawiesza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paw150
Raczkujący
Raczkujący

wskaznik temperatury sie zawiesza

Post autor: paw150 »

Witam

Mam taki problem ze często zawiesza mi się wskaźnik temperatury, co się mogło zepsuć ?? Czy da się to jakoś naprawić ??

Pozdrawiam
Paw150
Awatar użytkownika
kuzma
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuzma »

moze to nie wskaznik tylko czujnik temperatury nie pokazuje odpowiednio....mialem tak samo wskazowka raz wyzej raz nizej i doszlo do tego ze wymienilem czujnik temperatury bo obroty mialem za wysokie caly czas i teraz wskazowka jest ok

viewtopic.php?f=53&t=1969
p
paw150
Raczkujący
Raczkujący

Czujnik temperatury i obroty są ok, sama wskazówka się czasem wiesza.
u
under
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: under »

Skoro wiesza ci się sama wskazówka i jesteś tego pewien, to oznacza pewnie, ze masz kombinowany licznik. Mam podobnie w moim polo z tym, ze działa mi w taki sposób obrotomierz. Po rozebraniu się okazało, ze ktoś kombinował i uszkodzi...
Jednakowoż polecam test VAG-iem, dla pewności.
Obrazek
underside2nd -> under
Polo 6N2 1,4MPI 8V 2000r 15\'\'-195/45/15 & Golf MK4 1,4 16V 1998r 17\'\'-215/45/17
[color=
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

U mnie od jakiegos pol roku wskazowka zaczela sie dziwnie zachowywac, a amochod juz mam prawie dwa lata. Wskazowka idzie w gore skali. Normalnie jest 90 stopni a ona wedruje do 120 nawet. Jak pukne palcem w jej okienko to spada do 90 stopni. Chyba nie mozliwe jest w takim razie ze to czujnik? Wie ktos moze jak wyglada uklad wspolpracujacy ze wskazowka?? Jakas cewka do niej podlaczona czy co?? Bo moze w zegarze tkwi problem. A do posta powyzej: VAG wykryje takie anomalie?? W zegarach znaczy sie??
p
paw150
Raczkujący
Raczkujący

Mi się po prostu czasem wiesza wskaźnik, słychać jak coś przeskakuje.

Jak przekręcę zapłon to słychać jak tak przeskakuje i wskazówka nie idzie do góry, wrócę z powrotem kluczykiem na 0, popukam w niego i wskazówka już idzie do góry, oczywiście na ciepłym silniku.
d
digitaladam
Newbie
Newbie

Post autor: digitaladam »

Mam podobny problem jak Stawer. Gdy kokpit mocno nagrzeje się od słońca, wskazówka na dzień dobry wskazuje 90 stopni, a po chwili 120. Wystarczy puknąć i spada w normalne położenie. Ktoś wie, co trzeba wymienić, aby nie wymieniać od razu całego zegara?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”