Żeby nie zakładać kolejnego tematu mam pytanie-problem. Ostanio wyminiłem olej wraz z filtrem oleju oraz powietrza i zaczął się kłopot. Otóż auto po zagrzaniu się zaczelo mi gasnąć. Są niskie obroty na gazie jak i na paliwie. Dodam że kupilem go po 2 letniej nieuzywalności. Nie znam sie zbytnio na autach tym bardziej na gaznikach, no jak sadze w nim jest klopot. Mam nadzieje że ktos pomoże mi gdzie mam szukać przyczyn
Pojawił się pewien kłopot polegający na tym iż pewien mechanik stwierdzil ze silnik jaki mam w polo nie jest 1,0 tylko 1,3 lub 1,4. Jak to sprawdzić określic. Czy jest gdzies info informujące o pojemności względnie mocy. Zgłupiałem do reszty więc prosze od podpowiedzi
Foto pryz okazji bo nie mam aparatu. Dziś na bloku odczytalem nastepujące numery: 030103021B oraz na osłonie paska rozrządu WFJWOCO 012070/2 03001090123B
Skrzynia "5" ale powiedz mi po czym to rozpoznajesz bo ponoć 1,1 sa identyczne. Wiesz wrazie cos kupic do silnika musze wiedziec co gadac do jakiego motoru. Poza tym musze wiedziec tez jakie tam gaznki wytepowaly, Poplątanie z pomieszanym
Zaraz tego poszukam. Apropos ojciec wyczytał w ksiązce ze silnik 1,3 powinien miec el. zapłon. Jak go nie ma tzn jest 1,1. Jak to faktycznie sie ma do tego co piszą