Zamek w bagażniku(foto)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lechpremiumm
Newbie
Newbie

Zamek w bagażniku(foto)

Post autor: lechpremiumm »

Witam

Czytałem już kilka tematów na temat zamków w bagażniku, mój problem polega na tym że: jak wkładam kluczyk do zamka to nie przekręca w ogóle. Rozkręciłem zamek na części. poniżej dołączam zdjęcie jak to wygląda. Po fukałem to wszystko WD-40 i pojawił sie problem przy składaniu a mianowicie to , złożyłem zamek i dalej sie nie przekręca kluczyk może to jest wina tych zawleczek że trzeba inaczej je włożyć(tam sa numerki na zawleczkach)Proszę o rozwiązanie problemu.

Obrazek

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Atrax
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Atrax »

Każda z zawleczek ma swój wzór :) jak się nie myle numerki pokazują kolejność :)

1) Jeśli nie pokazują kolejności masz kombinacji 8! (silnia)
2) Prawdopodobnie któraś z blaszek blokuje przekręcenie klucza :D ( za mało filmów gdzie się włamują)
3) Jeśli kluczyk przekręca się bez blaszek to wkładaj pojedyńczo i sprawdzaj czy dalej idzie kręcić
4) Nie mam więcej pomysłów oprócz kup nowy... wydatek w granicy 30-40 zł
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Poprostu poskładaj to do kupy i włóż kluczyk do ręki weż pilnik i te nie które wystające poza obrys bębenka blaszki tym pilnikiem oszlifuj na okrągło,poskręcaj i gotowe tak wymieniam nowe wkładki pasując w ten sposób do starych kluczyków żeby nie bylo dwóch kluczyków.Proste jak drut.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”