[6n] Pajączek kierunkowskazu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

v
varales
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Pajączek kierunkowskazu

Post autor: varales »

Witam.

Zakupiłem pajączek z kierunkowskazu, ponieważ mój nie działał jak miał.
Chcę go zamontować jednak obawiam się czy nie będę miał problemu z poduszką powietrzną?
Jak sciągne kierownicę, czy bez problemu uda mi się zamontować pajączek? Nie uszkadzając poduszki? I montaż kierownicy nie będzie skomplikowany? :bow:

Pytam ponieważ, nigdy nie miałem styczności z rozebraną kierownica, która posiada poduszkę, bawiłem się kiedyś z pajączkiem jednak w samochodzie bez poduchy.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

odepnij klemy. potem zdemontuj poduchę. potem odkrecasz kiere i na koncu wykrecasz pajączek (trzyma sie na 3 srubkach).

co do błędu poduchy - mimo że przeprowadzisz powyższą procedurę to i tak może wyskoczyć błąd. że za niskie napięcie na poduszce. ale bedzie on tzw. sporadyczny.
montaż kiery jest bez problemu. na kolumnie i na kierownicy masz oznaczenia wg których montujesz kierownice. lub druga szkoła montażu jest taka, że zanim zdejmiesz kierownice, ustawiasz koła do jazdy prosto i zaznaczasz sobie w jakiś sposób jak była ustawiona kiera. ja osobiście wolę ten pierwszy sposób.
v
varales
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: varales »

[quote="czaja"]odepnij klemy. potem zdemontuj poduchę. potem odkrecasz kiere i na koncu wykrecasz pajączek (trzyma sie na 3 srubkach).

co do błędu poduchy - mimo że przeprowadzisz powyższą procedurę to i tak może wyskoczyć błąd. że za niskie napięcie na poduszce. ale bedzie on tzw. sporadyczny.
montaż kiery jest bez problemu. na kolumnie i na kierownicy masz oznaczenia wg których montujesz kierownice. lub druga szkoła montażu jest taka, że zanim zdejmiesz kierownice, ustawiasz koła do jazdy prosto i zaznaczasz sobie w jakiś sposób jak była ustawiona kiera. ja osobiście wolę ten pierwszy sposób.[/quote]

Dzieki bardzo!

Teraz, jeszcze elektryczne lusterka o ktore pytalem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”