Najwyższy bieg - W polo to Piąty bieg pracuje najwyżej i jeżeli brakuje oleju to elementy w skrzyni które są wyżej są mniej smarowane bo olej rozbryzgując się nie dociera tak wysoko i intensywnie jak powinien.
Jednak tak jak pisze mój poprzednik istotny jest też olej, musi mieć odpowiednie parametry, czyli głównie lepkość i właściwości w niskich oraz co też ważne w wysokich temperaturach.
Tryby, synchronizatory, wałki i ułożyskowania obracają się miliony razy. Zniszczenie poprzez zatarcie lub też inna awaria łożyska to najczęściej efekt braku smarowania lub jego wielokrotne przerwy nawet chwilowe (wynikające z braku odpowiedniej ilości oleju). Pomijam już katowanie skrzyni przez ciągłą jazdę z nogą w podłodze lub też inna skrajność na piątce i niecały tysiąc obrotów na obrotomierzu. Należy też pamiętać o tym że zdarzają się defekty jakości materiału czy też nie do końca sprawdzające się konstrukcje...
Sam miałem przeboje ze skrzyniami i powiem tak jeżeli zmiana oleju to tylko na taki jak zaleca producent (mam na myśli rzecz jasna parametry). Np kilka dobrych lat temu miałem toyotę corolle wersja G6 silnik 1,4 i skrzynia 6 ka. I tam wymiana oleju była cyklicznie zaplanowana przez producenta i wydaje mi się że to było najlepsze rozwiązanie, a skrzynia była po porostu superrrrrr, czego nie powiem o jednym z moich obecnych samochodów jakim jest

.
Ale wracając do tematu, poszukaj skrzyni takiej jaką masz, najlepiej na wymianę z gwarancją i od pewnego sprzedawcy.