Pierbi
Powiem Ci że to tak trochę jak walka z wiatrakami , części nie ma bo Niemiec nie przewidział że Polo będzie 20 i więcej lat jeździło w Polsce
Moja łupina biega na lpg ale zima idzie i chciałem też swój gaźnik wskrzesić by na benzynie odpalać pływak sprawdziłem ok ,dysze przedmuchane , gaźnik umyty przedmuchany i dopiero cos mnie tkło posprawdzać siłowniki podciśnieniowe jeden jest od ssania w momencie jak motor zapala to on uchyla nieco przepustnicę rozruchową zubaża mieszankę by silnik się nie zalał benzyną ale on dobry ,jest jeszcze jeden siłownik-zawór-śruba regulacji mieszanki dodatkowej zaciągłem gębą powietrze a tu zero oporu zawór się nie porusza czyli membrana pękła i kicha nie mam takiej sprawnej części zaślepiłem króciec podciśnienia pozakładałem wszystkie przewody podciśnienia i jakos na sztywno udało mi się uregulować gaźnik żeby silnik zapalał i jeździł na benzynie ale szału nie ma .
Najlepiej byłoby zmienić samochód na taki na wtrysku , ale siana nie ma więc się siedzi cicho .