Witam. Ostatnio odwiedziłem stację diagnostyczną i dowiedziałem sie ze w Mojej Poli jest zły kąt pochyłu koła i ze należy to ustawić. Kilka dni później postanowiłem to wyregulować lecz na stacji diagnostycznej ustawili mi jedynie zbieżność gdyż też była troszkę przestawiona a co do geometrii dowiedziałem się ze w tym modelu nie da się ustawić pochyłu koła i jest ono delikatnie górna częścią do środka. Czy mają racje czy możne powiedzieli mi to bo nie wiedzieli jak ustawic?
Mieli rację. W poli nie da się ustawić geometrii również z przodu. Ustawia się jedynie zbieżność. Zła geometria świadczy raczej o dzwonie w to kółko...
Zarówno mechanik, jak i serwis, w którym robiłem zebieżnośc, mówili mi, ze jeżeli nie były wymianie końcówki drążków to nie trzeba. Mechanik mi mówił, że nie odkręcał ani jednej części, która mogłaby spowodować zmianę zbieżności. Ale faktem było, ze wyjechałem od mechanika po wymianie amorów i samochód mi niosło na prawo... Zatem zbieżność ustawiałem.. Jednak u mnie najprawdopodobniej wynikało to z tego, że auto kiedyś miało dzwon w tylne koło i teraz wyszło, że jest ono o jakiś tam kąt lekko odchylone..
To prawda ja w swojej Polinie robiłem geometrie jakieś 2 miesiące temu.Koles w stacji diagnostycznej powiedział ze oprócz zbieżności,pozostałe parametry sa nie ustawialne.Wiec w twoim przypadku tez stawiam na dzwon w kolo :buba:
[quote=""Marcofaszysta""]A tak na marginesie Mati,masz gdzieś wrzucone foty swojej poliny?? Chce zobaczyć co masz w srodku??[/quote]
Niestety nie.. ale jutro postaram sie wrzucić jakieś fotki mojej Poli
Ok wrzuć w ten temat zeby nie szukac,Masz fajny kolor.do srebrnego fajnie pasuja przednie lampy na czarno w srodku maznac.Ja tak zrobilem ze swoja tylko moja jest czarna,tez fajnie wyglada ale srebrna lepiej:))
[quote=""Marcofaszysta""]Ok wrzuć w ten temat zeby nie szukac,Masz fajny kolor.do srebrnego fajnie pasuja przednie lampy na czarno w srodku maznac.Ja tak zrobilem ze swoja tylko moja jest czarna,tez fajnie wyglada ale srebrna lepiej:))[/quote]
no właśnie myślę nad smoked front a czy bardzo przez to jest pogorszony efekt świecenia świateł?
Ja nie zauważyłem żeby sie pogorszył efekt świecenia świateł,świecą normalnie.
Trochę przy tym pracy,ale efekt jest tego wart.Mi zajęło to 2 dni,choć myślę ze dałbym rade w dzień to zrobić.Jeśli potrzebujesz wskazówek jak się do tego zabrać to się odezwij na gg.Wyjaśnię co i jak 28649372 :buba: