Gofer MK4 by Ciapek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Gofer MK4 by Ciapek

Post autor: Ciapek01 »

Witajcie ponownie :)

A co mi tam, miałem czekać do nast sezonu i pochwalić się dopiero na setupie letnim, ale nie moglem wytrzymac :P
Polo znalazło następce.

Przedstawiam Gofra

Troche danych technicznych:

Vw Golf mk4 variant
rok. 99
jednstka napedowa: 1.9 TDI AFH (81 kw/110 PS)
wyposażenie:
-bezowa tapicerka
- 4x el szyby
- el lusterka
- klimatyzacja
- 4 poduchy
pochodzenie: Wlochy (Milano)
przebieg: 182000

Autko zakupione z pomoca FOxa, od prywatnego kolesia, sciagniete z Wloch, doprowadzane sukcesywnie przeze mnie do stanu igła.
Sprzedawca myślal ze jak wyplakuje wszystko, nawet pedały i pokrywe silnika to bedzie super, wiec od poczatku mecze sie z plakiem ktory ociekal z wnetrza, niczego nie mozna było dotknac.
silnik zdrowiutki, turbinka sucha, wnętrze czyste przy zakupie, kilka manamentów było jak np. ułamanty zatrzask to uchwytu nak ubek itp.
jak narazie go probuje od 2 miesiecy i widze, ze spalanie mniej wiejcej miasto: 6-7 l/100 trasa 4.9-5.3 km/100

zrobione mechanika:
- rozrzad kompletny
- termostat (o dziwo nie było wogole)
- pasek klinowy
- napinacz paska
- zimmeringi wymienione
- tuleje wahaczy przednich
- olej filtry
- alarm zalozony
- końcówki drażkow
- opony zimowe Fulda Montero 195/65/15
- zbieżność ustawiona

Zrobione styl:
- luterka oklejone folia carbon
- słupki oklejone folia carbon
- tunel srodkowy oklejony (ten typ tak ma)
- radio z Polo juz na pokladzie
- obniżony 35/35 na sprezynach
- okablowanie wzmaka i skrzynia ze wzmakiem w bagazniku

Plany:
- felga na lato 18/8j na to opony 225/40/18 - done
- lekka sciema szyb
- wymiana głosników w aucie ( te graja bdb, ale chce lepiej :) ) we wszsytkich 4 drzwiach zestaw odseparowany i chyba bedzie HERTZ DSK 165

i narazie nie ma co robic, cieszyc sie z jazdy

Zdjecia po zakupie ( jezdzilem 2 tyg na takiej rejestracji) (wyglada jakby dziecko ja robilo)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

25.11.11 - po obniżeniu i przymierzaniu felg, które mama na oku :) wygląda o niebo lepiej :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

29.03.2012 - setup letni felgi 18/8j et 35 (opony przod 215/40/18 Falken, tyl 215/40/18 Pirelli P Zero Nero) dojdzie dystans na tyl 15 mm na strone

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

zrobione:
- oswietlenie wnetrza diodowe białe
- oswietlenie tablicy rej białe
- podswietlanie klamek wewnetrznych czerwone pod kolor do kontrolek

najblizsze plany:
- dach w carbonie 3m

zapraszam do opini :)
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 0:40 przez Ciapek01, łącznie zmieniany 1 raz.
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ty, a co to za naklejka z tyłu?? :D Z tymi felami ciekawie się prezenci :D O wiele lepiej niż wtedy, co oglądałem :P
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
C
Ciapek01
Kontakt:

reklama firmy (www.mamayastudio.pl)

miałabyć naklejka na lakierze, ale poszedlem po orzum do głowy i zrobiłem na folii magnetycznej (takiej jak ma taxi) i sciagam i zakladam kiedy chce :P

fele sa wloskie i martwie sie ze beda miekkie allesio f1 :)
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Bardzo przyjemne auto :) ojciec ma takiego varianta 2 lata tylko młodszego z 2005r. z takim samym silnikiem pod machą. Fajna jednostka nie sypie się, elastyczna i ekonomiczna w sam raz na trasy, jak jechałem Gdańsk - Płock - Gdańsk to nie czułem żadnego zmęczenia, a i jak trzeba było kilka aut wyprzedzić to noża na gardle nie było, że nie dam rady ;) Zostawiasz go tak jak jest czy planujesz mu jakiegoś wirusa wpuścić ?? Jak będziesz się pozbywać tylnich seryjnych głośników daj znać, bo u ojca nie ma to może by się w końcu namówić go dało na dołożenie by grało jak należy :good:
C
Ciapek01
Kontakt:

głosniki jak beda na zewnatrz to napewno sie odezwe :)
co do mocy to pewnie jakis wirus bedzie, ale to daleka przyszlosc, podobno mozna go wyciagnac pod 140 KM, wiec jak cos to pewnie tak :) 1380

auto prowadzi sie perfekcyjnie, teraz jak zalozylem twardsze sprezyny to jedzie jak przyklejone do podloza, amory ladnie wybieraja dziury i super wytlumiaja (z reszta masa auta - 1380 kg - jego gabaryty dlugosc 4.15 m robia robote na drodze :) )

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""Ciapek01""]auto prowadzi sie perfekcyjnie, teraz jak zalozylem twardsze sprezyny to jedzie jak przyklejone do podloza, amory ladnie wybieraja dziury i super wytlumiaja (z reszta masa auta - 1380 kg - jego gabaryty dlugosc 4.15 m robia robote na drodze )[/quote]
Dokładnie :grin: jest różnica jak nic po przesiadce z 6N, gdzie na każdej dziurze było czuć jak zęby dzwoniły :D ale tamto auto miało tez swój urok i idealne do miasta na wciskanie się na zapchane parkingi oraz korki
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Dobrze wygląda, bardzo ładnie usiadł jak na -35, felgi fajne kształt powoduje, że wydają sie jeszcze większe niż są, ale z dystansem podszedłbym do Alessio z niskim profilem.
[quote=""Ciapek01""]co do mocy to pewnie jakis wirus bedzie, ale to daleka przyszlosc, podobno mozna go wyciagnac pod 140 KM, wiec jak cos to pewnie tak :) 1380[/quote]
w Płocku jeżdzą 2 Ibizy ze "stodziesiątką" zrobioną na gruubo ponad 200KM ;)
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

[quote=""MiSiEk-GDA""]ojciec ma takiego varianta 2 lata tylko młodszego z 2005r. [/quote]
Ciapek01 ma z 99 więc to chyba trochę starszy jak 2 lata hehe

Ciapek01
ja bym pomyślał o innej kierownicy bo ta, to chyba najbrzydsza jak wychodziła..
A felgi nie są złe ale na pewno do sezonu znalazłbyś ciekawsze :grin:
Ciekawa sprawa z tym brakiem termostatu hehe
Powodzenia w modach, kkkubek z tego co pamiętam na Vwzone miał podobnego variata.
Jest z czego czerpać inspirację:
http://forum.vwzone.pl/viewtopic.php?f= ... it=kkkubek
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""Lobuz""]Ciapek01 ma z 99 więc to chyba trochę starszy jak 2 lata hehe[/quote]
mój błąd :D nie postawiłem przecinka hehe, a chodziło o to że 2 lata jest właścicielem ;)
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""MiSiEk-GDA""][quote=""Ciapek01""]auto prowadzi sie perfekcyjnie, teraz jak zalozylem twardsze sprezyny to jedzie jak przyklejone do podloza, amory ladnie wybieraja dziury i super wytlumiaja (z reszta masa auta - 1380 kg - jego gabaryty dlugosc 4.15 m robia robote na drodze )[/quote]
Dokładnie :grin: jest różnica jak nic po przesiadce z 6N, gdzie na każdej dziurze było czuć jak zęby dzwoniły :D ale tamto auto miało tez swój urok i idealne do miasta na wciskanie się na zapchane parkingi oraz korki[/quote]

hehe dokladnie. na poczatku nie ogarnialem gofra. parkowalem tylko przodem i tam gdzie bylo miejsca na 2-3 auta :D jk widzialem jakas dziure to byl odruch z polo ze zaraz sie wcisne

[quote=""Borek""]w Płocku jeżdzą 2 Ibizy ze "stodziesiątką" zrobioną na gruubo ponad 200KM ;)[/quote]

jest szansa na 200 KM, ale wtym wypadku napewno trzeba hamulce pozmieniac, boje sie o skrzynie, poza tym w tym modelu jest dwumas a to nie jest tania sprawa.

[quote=""Borek""]felgi fajne kształt powoduje, że wydają sie jeszcze większe niż są, ale z dystansem podszedłbym do Alessio z niskim profilem.[/quote]

takich szukam te co sa na zdjeciu sa na sprzedaz, ale jedna czy dwie sa do prostowania. wlasnie ten problem, ze chce taki wzor, a w 18 calach to najlepiej jak najbardziej zabudowane wnetrza felgi

[quote=""Lobuz""]ja bym pomyślał o innej kierownicy bo ta, to chyba najbrzydsza jak wychodziła..[/quote]

najprawdopodobniej bedzie trzyramienna kiedys w przyszlosci i do tego licznik z pelnym fisem, nie wiem jak jest z zegarami od passka, mozliwe ze podejdzie.

[quote=""Lobuz""]Ciekawa sprawa z tym brakiem termostatu hehe[/quote]

no wogole nie bylo, zdziwienie mechanika - bezcenne, podobno we Wloszech tak robia na wys temperatury, termostat zalozony i wszystko bangla

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""Ciapek01""]hehe dokladnie. na poczatku nie ogarnialem gofra. parkowalem tylko przodem i tam gdzie bylo miejsca na 2-3 auta jk widzialem jakas dziure to byl odruch z polo ze zaraz sie wcisne[/quote]
ja jak wsiadam do niego czasami, gdzie na co dzień latam 9N i czasami dziewczyny 6N2 to mam stres, że coś przodem przytrę, bo trochę inny promień skrętu niż w polo oraz wyżej maska siedzi przez co inaczej widać wszystko oceniając odległość, tył to już luz tylko trzeba się przyzwyczaić że jest długi jak podjeżdżasz do krawężnika na parkingu i kawałek dalej jest latarnia czy doniczka z kwiatami bądź śmietnik, by go nie skosić :grin:
BTW
Zdjęcia tego gofra są też w moim temacie jak foto story swojej poli robiłem ;)
Działaj, pokażę staruszkowi co można z jego auta wycisnąć to i może sam do czegoś się zmobilizuje :P
Awatar użytkownika
JuStIcE

Ciapuś, ale kod motora to chyba AFN :D Bo AFH to 1,6 16V w 6Nce :P Tak czy siak auto fajne, obadane na żywca już :P I jak będziesz w RLE, to się odezwij :) Może by przy okazji co pomodził :P

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""MiSiEk-GDA""]Ciapuś, ale kod motora to chyba AFN :D Bo AFH to 1,6 16V w 6Nce :P[/quote]
Panie Administratorze... jakie 1.6... 1.4 16v :grin:
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""JuStIcE""]Ciapuś, ale kod motora to chyba AFN :D Bo AFH to 1,6 16V w 6Nce :P Tak czy siak auto fajne, obadane na żywca już :P I jak będziesz w RLE, to się odezwij :) Może by przy okazji co pomodził :P[/quote]

http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk4/
jednak AHF a nie AFH i napewno nie AFN ;P (zawsze mi sie te literki przestawiaja i nie wiem jak jest :P ) wymienny silnik ASV - stosowane we wszelkiego rodzaju ałdi czy skodach ;)

w Lezaku bede pewnie jeszcze przed swietami to napewno dam znaka :)
na spota tez przyjade :P

Awatar użytkownika
JuStIcE

Borek
Oj tam, za szybko chciałem :P Właśnie skończyłem woskować auto i mi się ręka jeszcze trzęsie od polerowania wosku :P

A tak się Ciapek zarzekałeś, że gleby nie będzie :P Gleba to choroba i tylo :P Chociaż przyznam, że pozytywnie wygląda na tych 18 calach przy takim obniżeniu. Myślałem, że będzie gorzej :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”