witam czym mozna pomalowac czarne te listwy albo jak im przywrocic kolor bo wiadomo one wyblakaja od slonca i niemam wyblaknietych ale w jednym miejscu taka jasniejsza i co zrobiz zeby byly czarne takie ladne ?
Jest takie czernidło do plastykowych części i nie maluj bo ci lakier odejdzie popatrz na inne plastykowe zderzaki malowane przez lakierników jak odpryskuje.
[quote="mr_raven"]no wsumie mozna zdjac ale czy bede musial cos malowac albo cos robic i jak je zdjac ?[/quote]
Pewno że można zdjąć ale istnieje ryzyko że odejdą razem z lakierem :butcher: I wtedy zostaje tylko wizyta u lakiernika...
ja zdjalem i poza nieprzyjemna niespodzianka w postaci silikonu ktorym byla przyklejona jedna strona to wszystko ladnie odeszlo. powoli z opalarka/suszarka do wlosow i powinno odejsc ladnie
no fajnie wygląda bez listewek ale pomyślcie o tym, że te listwy po coś przecież są. Jeśli ktoś często jeździ autem na zatłoczone parkingi sklepów bądź centrów miast to nie polecam... ludzie są nieogarnięci i walą drzwiami przy wysiadaniu w obce auta, a to wiadomo czym często się kończy.
Kwestia podejścia i ryzyka.
Kup czarnidło do zderzaków i bedziedzie ładna, głeboka czern. Wiem bo sam tak robiłem co jakis czas bo po kilku myciachzejdzie ,mozna pomalowac w kolor auta i terz bedzie ok ,albo usunac je (mi odeszły ładnuie nawet sladu niema )
[quote="Ciapek"]no fajnie wygląda bez listewek ale pomyślcie o tym, że te listwy po coś przecież są. Jeśli ktoś często jeździ autem na zatłoczone parkingi sklepów bądź centrów miast to nie polecam... ludzie są nieogarnięci i walą drzwiami przy wysiadaniu w obce auta, a to wiadomo czym często się kończy.
Kwestia podejścia i ryzyka.[/quote]
osobiscie jak mialbym sie tym przejmowac to rownie dobrze nie stawialbym samochodu pod domem bo jest ulica i ktos moze wjechac mi w tylek jak bede stal na parkingu, ale fakt ludzie bywaja nieogarnieci, z tym ze wiele razy zdarzylo mi sie, ze ani moje ani kogos listewki nie pasowaly wysokoscia do siebie, a znajac zycie jak lakier dostanie taka listewka tez moze zostac uszkodzony...