Witam wszystkich. Jak w temacie przymierzam się do wymiany skrzyni na 5-tkę ponieważ pokonuję teraz polówką większe dystanse niż do tej pory. Trasa raz w miesiącu do Austrii (700km) większość po autostradzie z prędkością 110-120 km/h co jak wiadomo przy 4 biegach jest dość uciążliwe. Z tego co znalazłem już do tej pory na forum to tabelka z której wynika ,że potrzebuję skrzynię 8P lub CEG, wyczytałem też ,że potrzebna jest łapa od 5-ki i wybierak. Proszę o pomoc forumowiczów którzy wymieniali już skrzynie, na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę, czy są jeszcze skrzynie o innych oznaczeniach które spasują bez problemów do mojego silniczka, może coś od golfa lub jetty?? Proszę też o wszelkie opinie/odczucia tych co zmienili skrzynie, chodzi mi o przyspieszenie, spalanie itp. pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
czemu nie z diesla, niedawno wymieniałem sprzęgło w 1,4 d, i siedziała tam skrzynia 8p ,najczęściej z AAV widywałem CEG ale i trafiały się 8p więc jedna z dwóch .
Z tymi przełożeniami to się nie zgodzę jak miałem jeszcze 1.0 to włożyłem CEG wyciągniętą z diesla, jeździła też w 3F-ie i było normalnie, później siedziała ATV z G40 a teraz śmigam na AHD
Skrzynia od diesla może być, gorzej jest do diesla włożyć przełożenia od benzyny.
cycuszki
Skrzynie pasują P&P nie ma problemów z montażem, tylko że ja z 5 na 5 przekładałem,
Z 4 na 5 coś trzeba dłubnąć gdzieś na forum był temat co i jak kolego.
[quote=""vwkas18""]cycuszki jak masz łapę z 5 to pasuje wsio[/quote]
Mam pytanie - co to jest "łapa" , mam NZ i AKY kupiłem 3F, AHD, wiązkę, komp, cewkę, cały układ dolotowy, nie wiem czy mam "łapę".
[quote=""HK12""][quote=""vwkas18""]cycuszki jak masz łapę z 5 to pasuje wsio[/quote]
Mam pytanie - co to jest "łapa" , mam NZ i AKY kupiłem 3F, AHD, wiązkę, komp, cewkę, cały układ dolotowy, nie wiem czy mam "łapę".[/quote]
[quote=""Crazy""]łapa - element mocujący skrzynię do karoserii (tak że tam jest poduszka) :piwo:[/quote]
OK. Dzięki. Mam wszystkie (1szt.-silnik i 2szt.-skrzynia). Operacje planuje na wiosnę. :piwo: