[6n2] Skradziony korek wlewu paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pari
Newbie
Newbie

[6n2] Skradziony korek wlewu paliwa

Post autor: Pari »

Wczoraj zauważyłem, że ktoś przywłaszczył sobie mój korek wlewu paliwa. Sam korek to jeszcze nic, bo czytałem na forum, że można zamówić, ale czy jest taka możliwość, że ktoś dorobi sobie kluczyk i pewnego dnia po prostu ukradnie mi auto? Czy to oznacza, że muszę zmienić zamek włącznie ze stacyjką?
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

korek możesz kupić i dorobić pod stacyjkę
powiem tak byle złodziej nie ma sprzętu aby zrobiić nowy grot
trzeba wiiedzieć jak rozebrać korek aby dojść do wkładki a później zrobić dokładnie taki sam grot aby wkłąd był na zero
jeżeli jesteś z Wrocławia to jeżeli będziesz miał korek to jestem w stanie ci dorobić kluczyk taki jak pod stacyjkę
albo zawsze można mieć osobny kluczyk pod korek :grin:
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

ja też myślałem ostatnio, że ktoś mi ukradł korek wlewu paliwa jak podjechałem na stację paliw zatankować... ale wpadłem na pomysł, że mogłem go przy ostatnim tankowaniu zostawić w pośpiechu na dystrybutorze i poszedłem zapytać na stacje i mój korek czekał na mnie tydzień czasu na stacji :D a tankuję tylko na jednej stacji paliw :)
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
P
Pari
Newbie
Newbie

Post autor: Pari »

No niestety, ale korek został perfidnie urwany z kabelka który jest przyczepiony do wlewu, więc boję się że zrobił to ktoś z premedytacją. Zostaje mi chyba powymieniać zamki i mieć 2 klucze do samochodu, jeden do otwierania a drugi do stacyjki :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”