Witam chciałbym wyprać tapicerkę foteli i kanapy tylnej.
Pamiętam że kiedyś (chyba jeszcze na starym forum) ktoś opisał krok po kroku jak ściągnąć to całe obicie z foteli i kanapy. Szukałem i nie znalazłem wię pytam: jak ściągnąć?
[quote=""sabled""]Do 6N nie wiem, ale powinno być podobnie jak tu[/quote]
Tyle że w linku masz tylko fotel przedni (de facto system taki sam jak w 6n1). A kolega potrzebuje tył. Ale tył jest dużo prostszy niż przód.
Wymontowujesz kanapę i oparcie.
Kanapa: odwracasz do góry nogami. na krańcach materiału na zagięciu musisz wyjąć spod drutu materiał. Jest tak jakby zawinięty na tym drucie. i tak dookoła. Potem odwracasz kanapę i materiał jest przymocowany do gąbki przez system drutów które musisz odczepić i wyjąć z materiału.
Oparcie: jak wyżej, tyle że materiał jest zagięty na metalu. przyda się płaski śrubokręt. No i nie zapomnij wyjąć cięgien otwieraniaoparcia oraz prowadnic zagłówków. Prowadnice sa na zatrzask w stelażu który jest przykręcony do blachy. zobaczysz o co kaman pod gąbką.
Jak się odrobię to zrobię tutotriala, bo też jestem na etapie "czyszczenie wewnątrz". Podsufitka wyprana, dywan z filcem też a tylnia kanapa już schnie. Jak rozbierałem to foty robiłem, także trochę wolnej chwil i może komuś się przyda.
[quote=""Marcin3450""]Daj fotki[/quote]
przecież jest bardzo dobry opis paffcia w którymś z tematów. wystarczy poszukać. już nie jeden z nas rozbierał fotele i kanape.