[6n] Gaśnie, Falują Obroty po nagrzaniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
djdanhill
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Gaśnie, Falują Obroty po nagrzaniu

Post autor: djdanhill »

Witam

Mam nie mały problem ze swoim POLO - którego jestem posiadaczek od miesiąca.
Polo go odpaleniu chodzi idealnie trzyma obroty nic sie nie dzieje - jednak po ok. 10 - 15minutach kiedy złapie temperaturę ok. 80stopni zaczyna głupieć - falują obory od 700 do 850 i w pewnej chwili odrazu gaśnie.
Wymieniany był termostat na nowy "Wahlera" + czujnik płynu, filtr powietrza - był na komputerze żadnych błedów. Przepustnica wyczyszczona i zaadaptowana.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

jaki silnik jaki przebieg
filtr paliwa kiedy wymieniany??
Awatar użytkownika
djdanhill
Raczkujący
Raczkujący

Silnik to 1.6 AEE filtr paliwa wymieniony dosłownie tydzień temu, jesli chodzi o przebieg ma 150 tyś tak go kupiłem ale czy jest on prawdziwy nie wiem.

W silniku został zmieniony komputer przez elektronika bo na to padła niby wina - teraz nie szarpie nie gaśnie - ale spalanie jest masakrycznie wysokie ok. 14 litrów.

W dziale o elektonice opisałem jaki sterownik był jaki został założony - ale po przeszukiwaniach internetu wydaje mi sie że ani jeden ani drugi nie jest od POLO. I nie wiem czy te komputery nie daja jakiejs innej dawki paliwa - nie wiem ;{
Awatar użytkownika
djdanhill
Raczkujący
Raczkujący

W dniu dzisiejszym byłem u znajomego który ma VAGA i kabel podłączył mnie i wyszly następujące sprawy

Ponoć silnik dostaje za bogatą mieszankę i dlatego na starym komputrze gasł (nowy trzyma ciut wyższe obroty). Otwarcie przepustnicy w granicach 20 stopni (tu moge sie mylic czy to były stopnie) po zdjęciu filtra cały czas przepustnica sie otwiera i zamyka - pedał gazu pulsuje sam.
Jeśli chodzi o sonde to tez wskazywała jakies głupoty ale powiedział że to na bank nie jest sonda bo ona moze tak głupiec z racji tego co robi przepsutnica.

Gdzie tu szukać błędu i co ważne jak ?
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

sam chyba sobie odpowiedziałeś :-D
Awatar użytkownika
djdanhill
Raczkujący
Raczkujący

No wlasnie nie odpowiedziałem sobie sam :/ nie jestem mechanikiem czy ktoś moze mi pomoc żeby mechanicy nie wymienili mi pol silnika.

No okey to co to moze byc przepustnica ? tylko co dokladnie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”