Witam a wiec znowu problem ;/ jechalem sobie na ryby i nagle wielkie BUUUUU i hałas jak japierdziele. Staje zagladam pod auto a tutaj rura mi wisi tak zgnila zaraz za katalizatorem odpadła na dodatek sam katalizator ciekawie nie wyglada ;/ no i kicha dzisiaj nie mialem gdzie tego pospawac jutro jade do znajomego pospawac ale wiem ze to bedzie rozwiazanie na krotko ;/ teraz pytanko do znawcow tematu wiem ze katalizator tani nie jest wiec czym go mozna zastąpic ? bo do wymiany szykuje mi sie cala rura wylotowa z katalizatorem
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
jeśli nie masz sondy lambda za katalizatorem :acute:
to możesz bezproblemu wyciąć katalizator i zastapić go rurką
do strumiennic jakoś niejestem przekonany :commando:
pawelseki tzn wsadziłes tam zwykła rure tak ? a jak z dynamika auta spalaniem i kopceniem ? zmienilo sie cos ? bo skoro mowisz ze nie masz kata to najprostszym rozwiazaniem i zarazem najtanszym bedzie wsadzenie rury
no narazie zostawiłem kata bo był cały w srodku jeszcze była siateczka cała ale juz nie dlugo wyzionie ducha przyspawalem tylko kawalek co wychodzi z niego do złaczki i tyle. Ale przy okazji zauwazylem ze koncowy juz ledwo wiszi w calosci i juz szykuje sie wydatek ;/ na dodatek cieknie mi olej ze skrzyni biegow od półosi i mam jakis luz w kolumnie kierowniczej ;/