[WROCŁAW] Polo 6N HB białe przód do zrobienia + części;(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

N
Nablabs
Newbie
Newbie

[WROCŁAW] Polo 6N HB białe przód do zrobienia + części;(

Post autor: Nablabs »

Witam!

Szukam dobrej duszy, która naprawi Polówkę mojej Pani i jej-a raczej naszego syna.
Chłopak spotkał się na stacji benzynowej z Fordem Focusem, a że teren prywatny, gość z Forda pyskaty, syn młody i niedoświadczony, to teraz ubezpieczalnia nie chce wypłacić $$$ za straty (rzekomo brak sprawcy...-gość się wyparł, a była jego wina), a auto stoi od marca nieczynne na parkingu i dogorywa, zamaist służyć dzielnie jak do tej pory...
Do zrobienia jest w/g machera z ubezpieczalni:

CZĘŚCI DO WYMIANY:
1. nakładka zderzaka przód (tam są chyba dwie nakładki - tą pod zderzakiem mam, a chyba idzie jeszcze pod nią coś dodatkowego, czego nie mam)
2. reflektor kompletny prawy (mam - mam też lewy) - elektryczne
3. kierunkowskaz prawy (mam biały, był pomarańczowy - mam też prawy biały), można dorzucić boczne białe (są pomarańczowe)
4. błotnik prawy
5. amortyzator prawy przód
6. obudowa łożyska koła prawy przód
7. zestaw łożysk koła prawy przód
8. felga prawy przód (tu może zmyślny władca młotka da radę coś wymyślić, no chyba, że cena nie da mu szansy...)
9. kołpak prawy przód - jak wyżej ;)
10. maska przód (starsza sprawa z poprzedniej stłuczki, więc teraz już do wymiany)
11. w/g mnie to listwa podreflektorowa - grill chyba ok.

CZĘŚCI DO NAPRAWY:
11. nakładka dolnej kraty chłodnicy (???)
12. wzmocnienie boczne prawy przód

CZĘŚCI DO LAKIEROWANIA:
13. błotnik prawy przód
14. błotnik lewy przód (znowu stara stłuczka, syn prysnął go sprayem i wygląda to nie teges...)
15. maska przód
16. nakładka zderzaka przód
17. nakładka dolnej kraty chłodnicy (???)
18. wzmocnienie boczne prawy przód
19. w/g mnie listwa podreflektorowa

Po wszystkim ustawienie zbierzności, gazu (zmiana na II gen.), mycie z zewnątrz, środka, pranie tapicerki i takie tam;)

Auto jest (było?) koloru białego. Hb, 3-drzwiowy, 1.4 benzyna z gazem I gen., r.prod. 1996, z wypozażenia system ABC (Absolutny Brak Czegokolwiek) + elektryczne przednie lampy;)

Było by dobrze, gdyby znalazł się bohater potrafiący oprócz naprawienia Polówki, również zedrzeć przy okazji strasznie amatorsko założoną folię przyciemniającą na tylnych szybach - boczne i tył. Tył chyba pójdzie do wymiany, bo był grzany...
No i dokupię w dobrej cenie tylną półkę, bo ta z Polówki mojeje Pani ma dziury po głośnikach syna - już zdemontowanych...

Autko stoi teraz na we Wrocławiu na ul. Krzyckiej, na dużym parkingu za Biedronką. Bardzo ostrożnie może się przemieścić któregoś wieczora do miejsca naprawy, byle nie za daleko, bo z racji skrzywionego przedniego zawieszenia nie jeździ za dobrze ;(

jak ktoś ma jakieć namiary na blacharza/lakiernika/mechanika lub na części do wymiany, generalnie na jakąkolwiek pomoc, to proszę o kontakt.
Szukam najtańszej opcji naprawy - nie ukrywam tego... Tanio, ale dobrze ;)))
Na AC nie było ich stać...

Jak ktoś potrzebowałby fotek, to służę - wysłać proszę maila na PW.

Pozdrawiam,

Nablabs
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam usług”