[6n] wiele bledow prosze o pomoc w analizie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wojta
Newbie
Newbie

[6n] wiele bledow prosze o pomoc w analizie

Post autor: wojta »

jesli mam temat z miejscu bardzo prosze moderatorow o przeniesienie nie jestem jeszcze obiegany w nim i nie jest to moje auto prosze o rade mysle ze mi pomozecie dziekuje :piwo: Do rzeczy w trasie wyskoczyly bledy 16684 P0300 Wykryto przerwę zapłonu – jakikolwiek cylinder
16685 P0301 Cylinder #1 – wykryto przerwę zapłonu
16686 P0302 Cylinder #2 – wykryto przerwę zapłonu
16687 P0303 Cylinder #3 – wykryto przerwę zapłonu
16688 P0304 Cylinder #4 – wykryto przerwę zapłonu
16706 P0322 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji – brak sygnału
wczesniej byly problemy jeszcze z
17566 - manifold pressure sensor ( G71) Implansible Signal P1158 wymienilem gada i kolega przejechal ok 130 km i wyzej wymienione bledy wyskoczyly czy moze ktos poradzic co sie stalo padl czujnik polozenia walu ? cewka ? rozrzad sie przestawil ?
dodam jeszcze ze przed wyjechaniem w trase olej zostal sprawdzony i uzupelniony po 130 km zaswiecila sie kontrolka oleju autko zeslablo i wyskoczyl ten blad z kontrolka oleju 16706 P0322 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji – brak sygnałupo usunieciu pojawila sie reszta i silnik po dolaniu oleju troszke klepie raz gdzie jest olej ? skad te bledy gdzie szukac przyczyny dziekuje za rady pozdrawiam
w
wojta
Newbie
Newbie

nikt nie jest w stanie pomoc ? dziekuje
w
wojta
Newbie
Newbie

serdeczne dzieki wszystkim za pomoc bardzo liczylem na to dziekuje pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

W zasadzie sam już sobie odpowiedziałeś -najpierw sprawdź czy nie przeskoczył pasek wszystkie punkty
następnie ustawienie zapłonu(opisywałem jak to zrobić więc poszukaj w moich postach) potrzebna lampa i VAG
sprawdź czy nie poluzował się czujnik położenia wału pozdr.
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
w
wojta
Newbie
Newbie

[quote="wojtasek"]W zasadzie sam już sobie odpowiedziałeś -najpierw sprawdź czy nie przeskoczył pasek wszystkie punkty
następnie ustawienie zapłonu(opisywałem jak to zrobić więc poszukaj w moich postach) potrzebna lampa i VAG
sprawdź czy nie poluzował się czujnik położenia wału pozdr.[/quote]
kolego dziekuje za rady tylko problem w tym ze sprawa jest cholernie dziwna po wymianie modulu zaplonowego okazuje sie ze auto chodzi :) ale tylko na postoju mozesz go pilowac do odciecia swietnie plynnie pracuje nic sie nie dzieje gdy tylko ruszysz ujedziesz 5 moze 10 metrow check engine zaczyna przerywac szarpie :shock: bez gaszenia silnika sprawdzisz bledy misfire na 3 czasami na 4 cylindrach usuniesz bledy znow normalna praca silnika masakra jakas moze ktos mial podobny problem i cos poradzi bo auto pracuje doskonale ale tylko jak stoi jak chcesz nim jechac strajkuje
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

no skoro tylko wariuje pod obciążeniem to może coś z pompą a czy jak jedziesz spokojnie nie za szybko w równym tempie
to to samo?
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
w
wojta
Newbie
Newbie

predkosc bez znaczenia zawsze to samo jak stoi na postoju mozesz mu trzymac 5 tys obrotow i nic sie nie stanie dopiero jak ruszysz
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

a zgadaj sie z maziunią. poszukaj jej wątku, bo ona miała swego czasu dość duże problemy z autem. nie pamietam co to było. Tyle ze to działo się w 6n2. ty nie napisałeś nic o silniku i roczniku autka.
w
wojta
Newbie
Newbie

mysle ze znalazlem gdzie lezy problem gdy odepne czujnik polozenia walka rozrzadu pojawia sie blad 16727 P0343 Camshaft Pos.Sensor Circ High Input i poprzednie bledy nie wracaja mozna jezdzic wydaje mi sie ze rozrzad jest do du....... zrobiony lub czujnik robi w h....... poprawcie mnie jak sie myle moze macie inne pomysly
w
wojta
Newbie
Newbie

rozrzad sprawdzony totalnie po przestawiany czy ktos moze pomuc jak go ustawic na nowych czesciach totalna masakra :crazy:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="wojta"]rozrzad sprawdzony totalnie po przestawiany czy ktos moze pomuc jak go ustawic na nowych czesciach totalna masakra [/quote]
w książce Sam naprawiam bedziesz miał jak ustawić rozrząd.
w
wojta
Newbie
Newbie

sory czaja ale takie odpowiedzi to pomin prosze dziekuje
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="wojta"]sory czaja ale takie odpowiedzi to pomin prosze dziekuje[/quote]
No ale co ci nie pasi w tej wypowiedzi. cieżko wziąć książkę, przczytać i ustawić rozrząd?? Skoro już chcesz się w to bawić samemy to tak trzeba zrobić. A jak masz mechaniora który może to zrobić to on książek raczej nie potrzebuje.
Więc nie bardzo wiem o co się rzucasz. Widać nie wiesz jak bardzo pomocna jest książka Sam naprawiam, ale to twój problem nie mój.
w
wojta
Newbie
Newbie

twoja odpowiedz to miej wiecej cos takiego ( jak wylaczyc trafic w radiu renault laguna ? odp wez instrukcje obslugi radia i poczytaj ) forum jest po to by pytac i pomagac i tego oczekiwalem a nie odp wez ksiazke sam naprawiam nic do ciebie nie mam ale dzieki :clapping:
w
wojta
Newbie
Newbie

ludzie zloci pomóżcie rozrzad wymieniony dalej kur.... to samo sil juz nie mam auto chodzi tylko jak odlacze czujnik polozenia walka rozrzadu co moze odpowiadac za taki stan rzeczy? dlaczego wyskakuje blad az piec zwiazanych z misfire czy ktos wie jak pomóc?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”