uszczelnienie głowicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
jaro812
Newbie
Newbie

uszczelnienie głowicy

Post autor: jaro812 »

hej, chodzi o to, że zerwały mi sie 3 szpolki od kolektora wydechowego i musiałem rozwiercać, jedną spierdzieliłem jak mi wiertło poszło bokiem zepchane przez resztke szpilki w środku, po złożeniu i odpaleniu okazało sie, że woda kapie, zanim zamienie głowice chciałem jakos to uszczelnić. Macie pomysł lub znacie jakis dobry specyfik, który tymczasowo uszczelnił by mi to? myślałem o czymś co mógłbym na gwint posmarowac i wkręcając by sie to jakos zacementowało o ile jest taka możliwość... z góry dzięki za rady ;)
Obrazek
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Oddaj głowicę do regeneracji, powinni to zrobić. W mojej miałem urwane wiertło bo pewnie ktoś robił tak samo jak ty. Chłopaki męczyli się z tym, wyciągi to zaspawali otwór, później nawiercili i wkręcili szpilkę. Tak więc nic straconego
Obrazek
Awatar użytkownika
jaro812
Newbie
Newbie

mam drugą głowice ale zanim zmienie to ok 3-4 tyg minie i tymczasowo chce czyms to uszczelnic w rodzaju płynnego aluminium i chce porady o specyfik który tyle wytrzyma zanim ją przełoże.
Obrazek
P
Puszkin
Początkujący
Początkujący

Post autor: Puszkin »

Generalnie czym kolwiek.
Kiedyś w motocyklu urwałem gwint w karterze tam gdzie się wkręca szpilkę od cylindra.
użyłem kleju pro seal do sapawania na zimno
http://autokosmetyki.otwarte24.pl/229,1 ... zaca-2x28g pierwszy przykład z google zeby zobrazować o który klej chodzi, dostepny w sieci sklepów castorama czasami, oraz na alledrogo.

Klej jest generalnie świetny, wytrzymuje temperature 150 stopni, w praktyce nawet wiecej. Trzyma się wszystkiego, idealnie wpływa gdzie sie da.

W tym momencie mam posklejaną chłodnicę u siebie tym klejem, i od kilku miesiecy działa.

Z praktyki mogę Ci powiedzieć - Wymieszane składniki podgrzej suszarką do włosów - wtedy klej robi się dużo bardziej płynny i dużo lepiej wszędzie wpływa. W ciągu kilkunastu minut osiaga sztywność plasteliny, na pełny wynik trzeba czekać 24 godziny.

Tej samej firmy jest jeszcze "quick" - szybko wiążący, ale mam wrażenie ze trochę gorzej trzyma.
Awatar użytkownika
jaro812
Newbie
Newbie

narazie jezdze na silikonie wysokotemperaturowym i odpukac jest ok ale dzieki za rade ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”