tuleje wahaczy(przód)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
damianezg
Newbie
Newbie

tuleje wahaczy(przód)

Post autor: damianezg »

czy moze ktoś wie jak w polo 6N wymienic tuleje na wahaczach?? i czy mozna to zrobic samemu czy lepiej zgłosic sie do warsztatu??
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Można samemu.
Przydadzą się tulejki do wypychania starych i wciskania nowych. Jakaś praska też by sie zdała i jakiś smar to tulei przedniej.
W warsztacie biorą 60/70 PLN za stronę (robocizna).

Pozdrawiam,
Cooyon.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote="Cooyon"]Przydadzą się tulejki do wypychania starych i wciskania nowych. Jakaś praska też by sie zdała[/quote]
stare można potraktować niedużym przecinakiem - bezproblemowo wychodzą , a co do prasy to wystarczy nieduże imadło i też można sobie poradzić trzeba tylko podłożyć coś żeby nie uszkodzić nowych , ja podkładałem kawałki drewnianych listewek - wlazło jak w masełko - max 1h na wahacz
Obrazek
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

taniej wyjdze kupic nowe wahacze,koszt ok 60-70zl za szt
kompletne ze sworzniami tulejami i przegubem kulowym :D
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

Goozik
nie masz racji, nie zgadzam się z Tobą..... :D
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Awatar użytkownika
levun
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: levun »

..fakt...te tanie 60-70 zł to wystarczą maksymalnie na rok i znowu będzie tłukło... ale wybór należy do ciebie :]

Pozdrawiam
hAlO
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

[quote="levun"]..fakt...te tanie 60-70 zł to wystarczą maksymalnie na rok i znowu będzie tłukło[/quote]
Jeśli mówimy o tulejach to, czy BILSTEIN będzie OK?
Ja wsadziłem jakieś "niewiadomo co" i faktycznie nawet roku nie dały rady.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Cooyon"][quote="levun"]..fakt...te tanie 60-70 zł to wystarczą maksymalnie na rok i znowu będzie tłukło[/quote]
Jeśli mówimy o tulejach to, czy BILSTEIN będzie OK?
Ja wsadziłem jakieś "niewiadomo co" i faktycznie nawet roku nie dały rady.[/quote]

Febi-Bilstein jest ok, ja polecam tuleje BOGE i LEMFRODER
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Teraz wsadziłem LEMFRODER'a. Zobaczymy jak długo wytrzymają.

Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

[quote="levun"]te tanie 60-70 zł to wystarczą maksymalnie na rok i znowu będzie tłukło[/quote]

bez jaj
jezdze pod rok na nich z opuszczony gwintem na maxa i nic sie ni dzieje,wiec jak nie masz z tym doswiadczenia to nie wpowadzaj w blad,
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Wiesz co Goozik - to chyba też zależy kto i jak wkładał... U mnie jak były źle wsadzone, to wytrzymaly miesiąc (jakie nie wiem). Zależy też jak kto jeździ. Poza tym - czasami udaje się wpaść w dziurę na prostej drodze i gumy idą w...
Temat rzeka normalnie... Ja w ciagu dwóch lat wymieniłem tuleje 3 razy. Raz źle wsadzone, za drugim nocna wyrwa w jezdni no i teraz zobaczymy ile dadza radę.

Pozdro dla wszystkich, którym tłucze!
Cooyon.

Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

[quote="Cooyon"]Wiesz co Goozik - to chyba też zależy kto i jak wkładał... U mnie jak były źle wsadzone, to wytrzymaly miesiąc (jakie nie wiem). Zależy też jak kto jeździ. Poza tym - czasami udaje się wpaść w dziurę na prostej drodze i gumy idą w...
Temat rzeka normalnie... Ja w ciagu dwóch lat wymieniłem tuleje 3 razy. Raz źle wsadzone, za drugim nocna wyrwa w jezdni no i teraz zobaczymy ile dadza radę.
[/quote]

w pelni sie z toba zgaodze,tylko nierozumie wypowiedzi kogos kto nidgy tego niesprawdził :!:
i niekazdego stac na powerflexa to zrozumiale ale łatwiej kupic dobrej klasy zamiennik i niz po kolei wymieniac tuleje czy przegub.trzeba sobie ulatwiac zycie
z reszta kazdy robi jak uwaza za stosowne.peace :D
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

... and love :grin:

ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”