[86C2F] Zmiana koloru podświetlenia nawiewów

Przewodniki, manuale, instrukcje, opisy prac - kopalnia wiedzy!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

i
im_the_bomb
Raczkujący
Raczkujący

[86C2F] Zmiana koloru podświetlenia nawiewów

Post autor: im_the_bomb »

Witam!

Zauważyłem, że wiele osób pyta jak zmienić kolor podświetlenia nawiewów w naszych polówkach, w związku z tym postanowiłem zrobić mały poradnik. Koszt materiałów to maksymalnie kilkanaście złotych.

Co będzie potrzebne?
* płaski śrubokręt
* zmywacz do paznokci
* patyczki higieniczne
* papier toaletowy/waciki
* folia witrażowa
* nożyk/nożyczki

1. Na początku przy użyciu płaskiego śrubokrętu ściągamy osłonę panelu nawiewów, najlepiej podważyć ją na narożnikach i delikatnie odgiąć - powinna wyskoczyć.

2. Kiedy osłonę mamy już zdjętą przystępujemy do odbarwienia zielonej folii:
* patyczki higieniczne nasączamy w zmywaczu do paznokci i delikatnie (żeby nie przeholować) zaczynamy ścierać zielony lakier, czasem pomocne okazują się papier toaletowy/waciki. Efekt finalny wygląda mniej-więcej tak:
Obrazek Obrazek

3. Następnie proponuję sprawdzić "pod światło" czy nie mamy gdzieś przebarwień, jeśli są poprawiamy, jeśli nie - przechodzimy do następnego kroku:
Obrazek

4. Teraz należy przyłożyć folię do osłony panelu, odrysować i wyciąć wzór (warto zrobić to na spokojnie i dać sobie trochę czasu):
Obrazek

5. Kiedy nasza folia jest już wycięta poprawnie najpierw proponuje ją przypasować, następnie jeśli wszystko jest OK zacząć stopniowo naklejać, zaczynając od jednej ze stron:
Obrazek Obrazek

6. Na koniec sprawdzamy pod światło czy folia pokryła wszystko tak jak powinna i w sumie pozostaje tylko zamontować panel z powrotem i cieszyć się z innego koloru podświetlenia.
Obrazek

Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że komuś się przyda, enjoy!
Obrazek
a
arek1036
Newbie
Newbie

Post autor: arek1036 »

jaka jest zarowka t5 od nawiewu kolor bialy czy niebieski
i
im_the_bomb
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: im_the_bomb »

W 86C2F seryjnie biała przy nawiewach...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Manuale - instrukcje krok po kroku”