[9n] Kluczyk w zamku w drzwiach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
robertm3075
Newbie
Newbie

[9n] Kluczyk w zamku w drzwiach

Post autor: robertm3075 »

Witam
Chciałbym prosić o pomoc.Posiadam vw polo 2001r i dziś przy otwieraniu drzwi za pomocą kluczyk, tenże kluczyk zablokował mi się w zamku drzwi. Nie mogę go przekręcić do pozycji pionowej, został w pozycji na "bok", z przy okazji odsunęły mi się szyby. Polo to posiada centralny zamek, centralny zamek dział z pilota od autoalarmu.
Proszę o pomoc bo w żaden sposób nie mogę wyciągnąć tego kluczyka.
Robert.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witaj miałem to samo.
Problem może być bardzo kłopotliwy. Był już tutaj temat na forum, w którym ktoś pisał, że nie obeszło się bez rozkręcania całego zamka. Jakiś tak bębenek czy coś się skrzywił i stąd problem.
W moim przypadku się udało wyjąć klucz. Walczyłem z nim chyba dwie godzinę. Próbowałem przekręcić używając siły, pod różnymi kątami, jednocześnie uważając żeby się nie złamał. Na całe szczęście było: "Trach", kluczyk przeskoczył i dałem radę go wyjąć. Zamek od tamtego czasu chodzi względnie normalnie - tzn. od kiedy mam auto, to w tym zamku (prawa strona) Kluczyk sam nie wraca do nominalnej pozycji. Jednak używam go normalnie. Początkowo go unikałem, ale doszedłem do wniosku, że tym sposobem całkiem doprowadzę do jego zepsucia.

Pozdrawiam
r
robertm3075
Newbie
Newbie

Post autor: robertm3075 »

Dzięki za informacje, z pomocą znajomego mechanika udało mi się kluczyk wyciągnąć bez rozkręcania zamka. Podobno ten problem występuje dość często w VW golfach i polówkach.Ja przesmarowałem zamek i jak narazie działa bez zarzutu.
Pozdro.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”