[all] Jaki kabel VAG do diagnostyki i różnych "zmian" :)

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

l
lukaszm
Newbie
Newbie

Post autor: lukaszm »

a masz namiar na linka do pobrania? Nie chcę pobierać 1 lepszego bo bóg wie co tam może być przerobione, wolę coś pewnego.
l
lukaszm
Newbie
Newbie

Witam. Panowie mógłby ktoś podesłać sprawdzony program dla elm327, próbowałem VAG 311.2 portable lecz niestety się nie udało wyszukać, w ogóle jest jakaś szansa że zadziała z tym interefejsem jakiś program pod VW?
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

elm baaaaardzo salbo gada z vagami. O ile w ogole z vagiem sie polaczysz to jest luks, ale i tak nie sprawdzisz nic wiecej jak tylko sterownik silnika. U mnie elm lezy z 5 lat w szufladzie
[size=12px][/size]
l
lukaszm
Newbie
Newbie

hmm a co polecacie do VAG w rozsądnej cenie? Mi elm się przydaje do Mazdy.
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Do VAG to KKL. Myśle tu o Twoim podpisie, 6N bedzie latal na kkl bez problemu, a kabelek az 30zl kosztuje;)
Co do elma tez go mam. Pare lat w szufladzie lezy, poza silnikeim nic nie robi:(
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

koledzy doradźcie mi chce kupić Vag Commandera ale się zastanawiam czy odczytam nimi immo z 6n0 z 96' i Lupo 98'??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""dogu18""]koledzy doradźcie mi chce kupić Vag Commandera ale się zastanawiam czy odczytam nimi immo z 6n0 z 96' i Lupo 98'??[/quote]
Mam VAG Can Commandera i nie odczytał niczego z 6N1 (poza zwykłymi błędami). to kabel pod nowsiejsze fury. ale jaki polecić to nie wiem. najlepiej ludków na aukcjach pytać czy na pewno obsłuży dane roczniki.
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

[quote=""dogu18""]koledzy doradźcie mi chce kupić Vag Commandera ale się zastanawiam czy odczytam nimi immo z 6n0 z 96' i Lupo 98'??[/quote] Commander na pewno nie odczyta w tych modelach immo.
Jedynie VagTacho 2.5 w 6N1 z 96r pod warunkiem że jest jeszcze w nim immo box1 (PCF 7931 w kluczyku nacinanym).
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

[quote=""vjarecki""][quote=""dogu18""]koledzy doradźcie mi chce kupić Vag Commandera ale się zastanawiam czy odczytam nimi immo z 6n0 z 96' i Lupo 98'??[/quote] Commander na pewno nie odczyta w tych modelach immo.
Jedynie VagTacho 2.5 w 6N1 z 96r pod warunkiem że jest jeszcze w nim immo box1 (PCF 7931 w kluczyku nacinanym).[/quote]

pocieszyłeś mnie trochę:) a Lupo pójdzie i może jeszcze Octavia Tour??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""dogu18""]a Lupo pójdzie[/quote]
Nie jestem biegły w tej materii więc nie potwierdzę. Ale patrząc na rocznik Lupo (1998) to to samo co i Polo. Natomiast Octavia Tour to już po CAN idzie więc powinno ogarnąć. ale poczekjmy aż mądrzejsi się wypowiedzą. powiem szczerze że nie miałem okazji przetestować na czymś lepsiejszym tego Commandera. Nie wiem nawet czy jeszcze działa.
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

commander dobry do nowszych aut po canie. tacho do straszych jak golf 4 pasek B5 i wszystko co nizej9starsze)

Osobisci uzywam najtanszy kabelek na com z programem vag 3.11 oraz ma jeszcze tego commandera ale raczje sporadycznie uzywam. Mialem kolesiowi mieszc nim w touranie ale jakos nie bylo kiedy.
Awatar użytkownika
BrianWNC
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BrianWNC »

Podepne sie pod temat.

Otóż mam zamiar zakupić sobie kabelek VAG i jest tego tyle ze nie bardzo wiem co z czym się je i ktore sa godne polecenia.
Moje polo to:
6N 98r 1.0l benzyna AER. Jaki interface bedzie odpowiedni dla tego silnika??
Przeglądałem allegro i zastanawiam sie nad:
Viaken: http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-u ... 61954.html
Noname: http://allegro.pl/program-polski-vag-in ... 09542.html

Oba interfeisy sa KKL i na USB.

Teraz pytanko jakie programy z tym beda na bank dzialac??
Zdobylem juz programy:

Vag-com :311.2 / 409.1
Polski Vag : 2.5 /4.9
Deltascan 5.0

Nie wiem czy sa to pelne wersje i czy beda dzialac z tymi interfejsami. Prosze o podpowiedz co kupic i z jakiego programu do tego kozystac.
Chcialbym zrobic na tym adaptacje przepustnicy bo obroty glupieja.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, 21:50 przez BrianWNC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""BrianWNC""]Przeglądałem allegro i zastanawiam sie nad:[/quote]
Popraw linki bo nie banglają.
A tak wogóle to jak do prostych rzeczy to zwykły KKL ci wystarczy i zagada z prawie każdym z wymienionych programów (napisałem prawie bo nie znam tego Deltascan 5.0)
VAG-COM 409.1 nie spotkałem jeszcze wersji która by była w pełni scrackowana.
wersja 311.2 spokojnie ci wystarczy.
Awatar użytkownika
BrianWNC
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BrianWNC »

Linki poprawione powinno być ok. Co do wersji Vaga 409.1 to wlasnie chyba mam pelna wersje bo jak wejde w opcje programu to pisze ze jest w pelnia aktywowana,zarejestrowana. Ale bez kabelka to jak nie sprawdze to sie nie dowiem czy pelna. Ale do adaptacji przepustnicy powinno wystarczyc.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""BrianWNC""]bo jak wejde w opcje programu to pisze ze jest w pelnia aktywowana,zarejestrowana.[/quote]
Każda tak ma napisane, dopóki nie zrobisz pierwszego testu. Sam zobaczysz.
Co do linków - ja bym tyle nie wydał na zwykłego KKL. Max to 30zł za taki kabel z Chin. jeżeli już chcesz wydac więcej, to wolałbym zainwestować w HEX-CAN USB. Ten kabel ogarnie nawet najnowsze auta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”