[86c2F] Licznik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

[86c2F] Licznik

Post autor: jarzabek »

Mam pytanie ponieważ chcę sobie kupić licznik z obrotkiem bo nie mam teraz. Tylko że jest tam na nim na kulane ponad 100tyś więcej niż mój przebieg w samochodzie. Pytanie jak mogę cofnąć do mojego przebiegu? Proszę o porady jak to zrobić.
Awatar użytkownika
cycuszki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cycuszki »

Witam, w zeszłym tygodniu kupiłem sobie licznik z obrotkiem, stan KM oczywiście inny niż u mnie, też myślałem jak przestawić przebieg w nowym liczniku ale to zbędny zabieg ponieważ wystarczy przełożyć stary prędkościomierz, cały licznik ma z tyłu 6 śrubek które odkręcasz i prędkościomierz (razem z Twoim przebiegiem :-D ) wkładasz sobie do nowej obudowy licznika. Jeśli chcesz mogę zrobić fotki obu rozebranych liczników ale oczywiście nie dziś ze względu na późną porę:)
j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

O to będę wdzięczny jak byś mi fotki rzucił ;) pozdro
Awatar użytkownika
cycuszki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cycuszki »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyli tak jak pisałem, odkręcasz śrubki zaznaczone na czerwono wyjmujesz bebechy i podmnieniasz sam predkościomierz. Dla ułatwienia ściągnij sobie obudowę kolumny kierownicy, 3 śrubki na dole, masz wtedy więcej miejsca. Licznik wyjmujesz wkładając w jakiś drut w dziurki po bokach, ja użyłem wygiętej szprychy rowerowej. Do licznika jest podpięta kostka z dwoma zatrzaskami które musisz wymacać.
j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

Wielkie dzięki napewno się przyda ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”