Drzwi są głębsze niż w Polo, wiec dość fajnie się operuje matami wewnątrz, choc musiałem wyklejać mniejszymi kawałkami niż to sobie na początku wymyśliłem

Jeśli chodzi o maty GMS, to te które mam czyli 05 nie wymagają podgrzewania. To sa maty, ktorymi bede oklejał blachę z zewnatrz włacznie z otworami technologicznymi. Gms 05 charakteryzuje się wybitnie sztywną wierzchnią, aluminiową warstwą. Predystynuje ją to do zaklejenia otworów technologicznych na blachach wewnętrznych(tam gdzie na najczęsciej montowany jest głośnik). W efekcie ciśnienie akustyczne generowane przez głośniki nie ma wpływu na jej strukturę i z małymi stratami zostaje w komorze drzwi
Jeśli chodzi o GMS-04, to te wymagają porządnego grzania. Ja wziąłem Stp Silver Vibroplast M1 i te nie wymagają grzania, ale i tak traktuje je opalarką jak już są wklejone w drzwi, żeby je lepiej docisnąć.
Przed nakładaniem nie grzeje ich, bo ciężko usuwa się z nich papier zabezpieczający tę cała masę gumową
Tych mat GMS-05 jeszcze nie używałem, bo wciąż nie mam kabli puszczonych do wewnątrz drzwi i głośników nie zamontowałem.
Myślę też nad jakimś płaskownikiem w drzwiach żeby przykręcić do niego zwrotnicę i schować pod tapicerką.