Użytkuje od kilku lat 1,4 TDI 00' (czerwone D i I) - ogólnie fajny motor ale troche głośny, za to oszczędny i dynamiczny. Chce teraz odmłodzic swoją polówke i mam na oku 1,9 TDi z 2006 roku - jakie są wasze opinie na temat tego silnika w Polo (chyba najbardziej znanego w VW), dodam że interesują mnie również dane na temat spalania - codziennie brykam 120 km.
A jaka masz moc na mysli w tym 1,9 TDi ? Bo byly chyba tak:
90km w golfie
110?km w golfie
101km w pasacie
130km w pasacie
Widac ze 1,9 TDi sa rozne, wiec sprecyzuj troche.
Napewno kazy ma wieksza moc niz te 1,4 TDI.
Pompowtryski maja podobny dzwiek.
Kolega chwali sobie tego 110km z golfa 4.
Najlepiej gdybys mial mozliwosc posluchania i pojezdzenia kazdym z tych silnikow.
Dodam tylko ze ten 130km przy mieszanej jezdzie w mieszanym cyklu pali ksiazkowo(7l/100km).
Tylko spalanie jest bardzo zalezne od stanu silnika. Wiem ze te silniki potrafia nawet 10l/100km brac, wiec tych trzeba sie wystrzegac.
Ja obecnie jestem bardzo zadowolony z 1,4 TDI(74KM).
Więc tak. Kultura pracy lepsza od 1.4. Dynamika również, spalanie o litr większe od 1.4 TDI, możliwość podniesienia mocy do 130-140 KM (u mnie 144). Co chcesz dokładnie wiedzieć, sprecyzuj pytanie.
Zależy mi na bezawaryjnej, ekonomicznej jeździe (tak miałem w 1,4TDi), fajnie by było gdyby było tez ciszej.
Troche ten silnik spadł na mnie niespodziewanie zamówiłem sobie w francji polo na dieslu no i przyjechało ale 1.9 TDi(wcześniej nie wiedziałem nawet o istnieniu 1,9 tdi w polo) no i sie waham - jak pisałem codziennie brykam 120 km do pracy - ale większosc autostradą - rzeczywiscie pali aż litr wiecej? To chyba ten sam silnik co 1,4 tylko o jeden cylinder wiekszy - jak ceny częsci zamiennych , dostępnosc itd, ile oleju wchodzi? minimalne spalanie - słowem prawie wszystko
Dzięki.
P.S. gdyby ktos szukał fajnego 1,4 TDI z 2000 roku, 5d, klima, czarny - będę sprzedawał , od 4 lat w moich rękach, serwisowany regularnie,po wymianie rozrządu a nawet świeżo po wymianie oleju.ŚLĄSKIE
Jesli jest to silnik z Polo 2006. To pewnie 105km, 115km, 130km. One wszystkie wystepowaly na pompowtryskach. Jesli chodzi o czesci to zalezy na jaki dokladnie silnik trafisz. Chodzi mi o kod silnika. Niby silniki te same, ale podzespoly moga sie niewiele roznic. Licz sie z tym ze jak Ci cos padnie to nie bedzie to na pewno naprawa rzedu 300-400 pln tylko zapewne wiecej. Kumpel kupil Ibize z 2002 1.9TDi 130km, przerosly go koszta eksploatacji tego samochodu a konkretnie serwisu. Sprzedal po 4 miesiacach. A chcialbym zauwazyc ze to masz te same silniki.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
W Polo 1.9 TDI występowały w 2 wariantach: 101 km oraz 131 km. Silnik 1.9 TDI 101 km, 105 km, 115 km, 131 km, 150 km, 160 km są na pompowtryskach. 90 km oraz 110 km to pompa.