Wątpię, żeby to było podświetlenie bagażnika, bo tam jest tak samo krańcówka w zamku jak w drzwiach. Ale można sprawdzić.
Co do wentylatora, możesz też sprawdzić. Jednak jeżeli zwarło by na stacyjce, to wentylator chodziłby i na pozostałych biegach... na 4 zdecydowanie łatwiej to sprawdzić
Zgadzam się w zupełności; Chodziło mi o to że kiedy nie potrzebuję dużej masy powietrza, wilgotność powietrza jest w normie i szybki nie parują, wentylator włączam na jedyneczkę, ustawiam na szybę i chyba nigdy nawet nie wyłączam na zero nawet po zakończonej jeżdzie. W ten sposób pozostawiony wentylator jeśli będzie pracował po wyjęciu kluczyka ze stacyjki może niechybnie okazać się złodziejem prądu, a ciężki jest do wykrycia bo pracuje niemal bezszelestnie.
Odnośnie oświetlenia bagażnika; Krańcówka włącza i wyłącza zasilanie oświetlenia biegunem minusowym. Plus jest na stałe, jeśli jakimś cudem styka jej minus do masy...
Musi świecić. Nie ma innej opcji. A w bagażniku lampkę uszkodzić nie jest trudno. Przerabiałem już to w innym aucie, też miałem złodzieja, ile ja się wtedy nagłowiłem...
Pozdrawiam.