tak ,ja własnie to mam,robisz tak,kupujesz przycisk za 10 do 15zł ale z powrotem zielony ja mam do tego siłownik ja juz masz to ok,siłownik podłączysz do kostki a drugi idzie do przycisku z przycisku do plusa podłączysz i gotowe,na PW ci objasnie dokładnie :oki:
zrobilem "prawie" jak w manulasu z polo-squadu, wszystko ladnie pospinane zaczepiane i mialem podreka tylko zwykly przycisk czyli albo " O " albo " I ", ladnie otwieralo klape i nagle przestalo dzialac, okazalo sie ze przestal dzialac silownik, mam anszczescie drugi.
czy przyczyna moglo byc ze ten przycisk spowodowal spalenie silownika czy to ze nie bylo zadnego bezpiecznika?
silownik mogł po prostu sie juz skończyć, ale opcja tez jest taka ze przez to ze włącznik 1/0 to moze impuls trwał za długo co spowodowało spalenie silownika, sprawdzles na krótko czy silownik chodzi ?? moze kejble gdzies dostały albo sam włacznik ?? Polecam zmiane wlącznika na typ reset.
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
na krotka wlasnie tez nie chodzi, a jak wzielem nastepny silownik to dziala, czyli pierwszy padl, no nic zamowie ten odpowiedni przycisk i wtedy podlacze bo szkoda mi nastepnego silownika
[quote="Lodzio525"]popatrz też czy konektory nie są za blisko siebie może w trakcie jazdy zwieraja, u mnie tak poszły już dwa włączniki[/quote]
konektory tzn?:)
kup włącznik ten co ci mówiłem lub ja ci moge załatwic acha i mam foto gdzie zamontowałem :oki:
oto fotka przedstawiająca włącznik,mozna gdzie indziej zamontowac :oki:
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 14:02 przez sebeq, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="sebeq"]kup włącznik ten co ci mówiłem lub ja ci moge załatwic acha i mam foto gdzie zamontowałem :oki:[/quote]
wlasnie czekam na info od kumpla, ale zapodaj foto:) jak duzy ten przycisk?
[quote="krzychu20"]Moim zdaniem jakiś mały przycisk zamontować w zaślepkę na konsoli (tam gdzie awaryjne) [/quote]
jesli db pamietam to tam mam zajete wszystkie miejsca, ale miejsce sie znajdzie najwazniejsze czy dobry przycisk