[6n2] drgania przednich szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
miss.ka
Newbie
Newbie

[6n2] drgania przednich szyb

Post autor: miss.ka »

Witam wszystkich, mam problem z przednimi szybkami, gdy są trochę opuszczone drgają podczas jazdy. I to dosyć mocno, czy mogło się coś obluzować?? Mam polo od niedawna i jeszcze mało o nim wiem :oops:
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

dolaczam sie.... nie wiem czy to jest wina tego ze auto ma 10 lat i poluzowaly sie mocowania czy poprostu tak jest...
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

[quote=""P3C1U""]czy to jest wina tego ze auto ma 10 lat i poluzowaly sie mocowania czy poprostu tak jest...[/quote]
moje polo też ma 10 lat i nic nie drga.

przy większej prędkości jak się odsunie szybę tak do połowy to huczy w niektórych autach.
ŁUK@$Z
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

[quote=""P3C1U""]dolaczam sie.... nie wiem czy to jest wina tego ze auto ma 10 lat i poluzowaly sie mocowania czy poprostu tak jest...[/quote]

Moje też ma 10 lat (90 tyś. km. i szyby nie mają żadnego luzu nie drgają , to wszystko zależy jaki prawdziwy ma przebieg .
Przypuszczam że po prostu wytarte są prowadnice i szyba drga.
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
Awatar użytkownika
miss.ka
Newbie
Newbie

Post autor: miss.ka »

Moje też ma 10 lat (90 tyś. km. i szyby nie mają żadnego luzu nie drgają , to wszystko zależy jaki prawdziwy ma przebieg .
Przypuszczam że po prostu wytarte są prowadnice i szyba drga.

Czy wymiana prowadnic jest trudna? Sorry za głupie pytanie, ale nie chcę ze wszystkim jechać do mechanika czy elektryka. Jednak to moja pierwsza przygoda z polówką. Ile to może4 kosztować?
m
menchir
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: menchir »

Jeśli ktoś jeszcze nie ogarnoł tego dygotania to mogę powiedzieć na swoim przypadku co może być uszkodzone. W mojej polówce było urwane dolne mocowanie prowadzenia szyby, i dlatego szyba latała gdy ją się trochę opuściło. Teraz już nie lata bo jest przykręcone większą śrubą :oki:
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Ogolem 3d maja tak ze torche te szyby sie ruszaja. U mnie wszystko przykręcone i drżą :P
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
m
menchir
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: menchir »

[quote=""TOFIK_6n2""]Ogolem 3d maja tak ze torche te szyby sie ruszaja. U mnie wszystko przykręcone i drżą :P[/quote]

Jest tam trochę luzu i fakt faktem trochę drgają szyby w 3d ale jak się mocowanie urwie to tylko przy zamkniętym oknie można jeździć bo nieda się słuchać tego trzaskania
a
aplam13
Newbie
Newbie

Post autor: aplam13 »

Witam, znalazłem sposób na te szyby bo też mi tak drgały jak były opuszczone. Dobra do rzeczy, jak zdejmiemy boczek i matę wygłuszającą to będzie widać prowadnice szyby, u dołu są przykręcone po jednej śrubie na szynę metodą prób i błędów stwierdziłem że trzeba lekko zakosić szybę, czyli odkręcić od dołu tylko te prowadnice, znaleźć śrubkę dłuższą jakiś centymetr lub dwa i pomiędzy prowadnicę a blachę drzwi wstawić 2-4 podkładki lub zależnie od stanu może wystarczyć jedna, u mnie to rozwiązało problem w stu procentach.

Na zdjęciu pokazuję dokładniej o co mi chodzi gdyż mogłem coś zamotać:)
https://picasaweb.google.com/lh/photo/6 ... directlink
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”