[6n2] regulacja swiatel, reflektory

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mi7
Newbie
Newbie

Post autor: mi7 »

a żeby wymontować ten reflektor to trzeba zdejmować cały zderzak?czy jest jakis inny sposób zeby to zrobić i sie zbytnio nie narobic?
Jest możliwość wymontowania reflektora bez ściągania zderzaka. Oczywiście, za pierwszym razem trochę męczyłem się z odpowiednim ułożeniem reflektora, żeby go spowrotem zamontować.

pozdr
M
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Post autor: bicker83 »

[quote=""hipek33""]Ja,po rozwaleniu dwóch "szyn" współpracujących z silniczkiem, wziętych z kupionych na szrocie reflektorów (100 zł/szt.), zrobiłem taką szynę z 3 blaszek mosiężnych odpowiednio ukształtowanych i zlutowanych podstawami (tam gdzie jest śruba). 3 cienkie blaszki dają się łatwo wyginać, a po złożeniu w jedną całość dają odpowiednią sprężystość i sztywność, pod spodem szyny są wlutowane dwie blaszki ustalające poziome położenie szyny.[/quote]

Moze i latwo poszlo tylko czy te balszki nie rozgrzewaja się na tyle zeby przytopic ta plastikowa kulke na koncu silniczka?
Obrazek
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Witam

Mam pytanie gdzie mogę kupić to cudo?

http://zapodaj.net/569b4ee19de5c.jpg.html

Jest to plastik w lampie do który odpowiada za regulacje lampy lewo-prawo. Gdzie takie coś mogę kupić? Moze ewentualniek toś takie coś ma?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
m
mxmxmxmxmx
Newbie
Newbie

Post autor: mxmxmxmxmx »

Przepraszam za odgrzewanie kotleta. ale poszukuję elementu z posta wyżej. Na allegro widzę mocowania, w które wtyka się główkę przegubu silniczka, natomiast nigdzie nie mogę znaleźć elementu odpowiadającego za regulację prawo-lewo(?) - te, które reguluje się z góry imbusem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”