[6n] Odłączenie akumulatora

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
brogre
Newbie
Newbie

[6n] Odłączenie akumulatora

Post autor: brogre »

Jest w autku instalacja sekwencyjna, centralzamek, autoalarm, immobiliser i nie wiem jakie skutki może mieć wypięcie akumulatora. Czy jest jakieś zagrożenie typu reset ustawień i niemożność powrotu do tego co było.
Aku muszę wyjąć, by dostać się do wiązki w której jest zasilanie wodne tylnego zraszacza, bo płyn mi się leje z przodu przed lewym kołem przednim i częściowo z przednich sikaczy.
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

co do fabrycznego central zamka i immobilisera nie ma problemow. Ewentualnie moze byc potem swiecaca kontrolka od poduszek (wystarczy skasowac blad). Jak masz radio fabryczne to potem trzeba podac do niego kod.

gaz i alarm nie wiem , nigdy takich gadgetow nie mialem.
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Alarm po odłączeniu aku najprawdopodobniej się włączy ale wystarczy wyłączyć pilotem.
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

napisz jaki masz gaz to ci powiem czy możesz bezpiecznie odłączać aku... a reszta tak jak koledzy piszą
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dogu18
lpg :grin: ruski w dodatku :grin:
b
brogre
Newbie
Newbie

Post autor: brogre »

[quote="dogu18"]napisz jaki masz gaz to ci powiem czy możesz bezpiecznie odłączać aku... a reszta tak jak koledzy piszą[/quote]

Dziękując za zainteresowanie moim problemem, śmiem zauważyć, że w moim poście taka odpowiedź jest podana. Odpowiadając prosto na Twoje pytanie - gaz mam płynny, taki jak mają na stacji, gdzie tankuję :acute: :D ;-)
Zapewne nie o to Ci chodziło :angry: , więc abyś mógł udzielić prawidłowej odpowiedzi :closedeyes: informuję ponownie, że instalacja jest sekwencyjna :buba:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”