Witajcie! Ostatnio zauwazylem mala przypadlosc w mojej polowce: czasami przy wlaczeniu dmuchawy nawiewu czuc zapach benzyny w srodku w aucie. Zapach ten jest rowniez wyczuwalny na zewnatrz auta przy wylaczonym silniku. Dzieje sie to sporadycznie ale jednak. Wymienilem juz wszystkie przewody (od podcisnienia idacy patrzac od przodu auta po lewej stronie w okolice filtra powietrza do listwy wtryskowej - tam sie wczesniej saczylo paliwo, przewod kolo rozdzielacza zaplonu pod pokrywa czarna) wyczyscilem przepustnice, wymylem silnik z resztek wyciekow uszczelnilem pokrywe zaworow silikonem a zapach nadal czuc. Czy ktos spotkal sie z czyms takim i wie co to moze byc? Moze regulator podcisnienia paliwa - taki maly okragly pod filtrem powietrza na skraju, zbiornik par paliwa podajze w nadkolu czy tez odpowietrzenie paliwa z tylu auta? Bede wdzieczny za porady. Dzieki.
Witam Wszystkich. Jestem tutaj nowy więc nie chciałem zakładać nowego tematu bo mam podobny problem tylko że nie czuć z nawiewu benzyny tylko spod tylnej kanapy (tam gdzie jak wyczytałem jest pompa paliwa z czujnikiem) w dodatku najgorsze jest to że wygląda jakby paliwo wlewało się pod kanapę (strasznie czuć też paliwo pod autem w tym miejscu). Jak sprawdzałem przewody nie są poprzecierane ani nic, pompa jest dokręcona. Co może być zepsute? Model to Polo Calssic 1.4, 97 rocznik.