od niedawna jestem posiadaczem polo 3dr z 2001r, mam mały problem z lewą szybą pasażera a mianowicie jej zablokowaniem tzn po próbie otwarcia słychać charakterystyczne "tyknięcie" silniczka ale szyba jakby była zablokowana, czy to problem z silnikiem czy moze cosik innego? jak wyglada sprawa z demontażem panela drzwi, sa tam jakies ukryte wkrety czy na spinki zatrzaskowe?
pozdrawiam
Najprawdopodobniej pękł Ci plastik który porusza się po prowadnicy i on klinuje. Jak zdjąć tapicerkę już tu było. Odkręcasz trzy śrubki (dwie pod zaślepką uchwytu i jedna u samej góry zaraz przy głośniku), odkręcasz rygielek drzwi i ciągniesz tapicerkę. Najlepiej chwycić w prawym dolnym rogu, albo od spodu.
jeżeli to pęknięcie plastiku to nie kieruj się radami speców z serwisów którzy mówią że cały mechanizm jest do wymiany, przez środek tego plastiku wywierć mały otworek i najlepiej nitem albo jakimś kawałkiem mocnego drutu przymocuj do prowadnicy, ja tak mam i działa idealnie już rok
co do szyb ja miałem podobnie... rozebrałem wszytko w tych drzwiach i najpierw sprawdziłem czy działa silniczek - mając go na wierzchu naciskałem na włącznik i tak doszedłem że;
- miałem zimny lut w silniczku na szczotkach...
- miałem zepsute włączniki podnoszenia szyb...
- miałem przyciśniętą linke w ślimaku...
Jakby co to dawaj znać i jeszcze może coś pomogę - powodzenia