[9n] ściąga na prawo ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maximus77
Newbie
Newbie

[9n] ściąga na prawo ?

Post autor: maximus77 »

Witam Jak w temacie szukam podpowiedzi co może być powodem że pola nie trzyma prostej, stale trzeba lekko kontrować aby jechała na wprost. W PKSie ustawiali zbieżność i dalej to samo. Kierownica jest ustawiona prawidłowo, ciśnienie w kołach prawidłowe, co prawda na tylnej osi są oponki o tej samej firmy ale różnią się nieco wzorem bieżnika czy to może być powodem? Pola miała w przeszłości przygodę dostała w tył na wysokości zamka tylnej klapy, tak że tylny zderzak był do wymiany i tylną "burtę" trzeba było wyciągnąć aby prawidłowo się klapa domykała. Co mogło ulec uszkodzeniu? tylna belka? wahacz ? Pola przegląd przechodzi bez problemu, diagnosta twierdzi ze wszystko jest ok, a pola nadal prosto nie jedzie.
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Witam.
Mi też polo ściągało na prawą stronę, i okazało się, że wymiana tylnych tulei wahacza z przodu pomogła, i jak ręką odjąć, teraz przy 150 mogę puścić kierownicę jadę prosto, a wcześniej przy 40 już ściągało.
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Lekko każde auto ściąga bo szosa jest wyprofilowana aby odprowadzać wodę na boki.
Awatar użytkownika
Polok
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Polok »

Lekko, nie lekko, a moja Biedronka ciągnie na lewo... Też lekko. Jestem dopiero co po wymianie CAŁEGO przedniego zawieszenia wraz z tarczami z przodu i klockami. Nie zwykłem oszczędzać na częściach i wziąłem LEMFORDER-A, tarcze i klocki TRW. Dodam że wszystko było o.k. dopóki nie "trafiłem" zająca z dużą prędkością. Maglownica o.k. (chyba), przynajmniej tak mi się wydaje, klocki nie trzymają, bo już zrobiłem kilka tysięcy od wymiany i jest dobrze, wahacze zdrowe. Martwi mnie to bo nie miałem jeszcze przypadku żeby samochód "ciągnął" no i czuję taki lekki niesmak bo przecież było dobrze.
Poradźcie coś proszę.
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.

Obrazek
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

A może masz zamienione koła,mi kiedyś przy punto zamieniono prawe na lewe oczywiście z przodu i auto ściągało po zamianie z powrotem było ok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”