Już założone Yokohama C.drive 02 i przy obecnym rozmiarze... jest super w dodatku wygodnie. Jedyny minus, że auto musiało sporo stać w warsztacie bo nisko profilowe gumy bezlitośnie obnażyły wyeksploatowane części zawieszenia i innych podzespołów
Sprawdzałem 195/60/15 nie dałoby rade tym jechać
Mam jeszcze parę pytań:
1.
Czy w silniku 1.6 1F możliwa jest regulacja silnika? Auto od dłuższego czasu pali mi po 11-12 litrów w mieście i 8 na trasie. Ostatnio katalizator został przepchany i jest trochę lepiej ale nadal daleko od średniej katalogowej.
2.
Zdaję sobie sprawę, że jest sporo opisów zdejmowania boczków drzwi jednak ja mam z tym problem :| .
Odkręciłem już osłonę głośnika przykręconą na jedną śrubę, głośnik na cztery, dodatkowo 1 śrubę nad osłoną głośnika i bolec ryglujący. Starałem się wyciągnąć ramkę w okół klamki ale nie udało mi się. Wyszła tylko lewa część delikatnie ukraszając się na górze. Boję się tego wyciągnąć bo może całkiem pęknąć i nie wiem jak do tego podejść. Udało mi się jednak ten plastik podważyć na tyle, że odkręciłem pojedynczą śrubę pod ramką a ponoć są dwie... Czy boczek został już na samych zatrzaskach i można próbować go zdejmować? Podjechałem z tym do mechanika jednak bał się tego ruszać. Ponoć jest wysokie ryzyko uszkodzenia elementu. A miało być to takie łatwe...
3.
Jestem na etapie montażu instalacji car-audio. Zdecydowałem się na system przód 2x woofer i 1x subwoofer z tyłu i do tego 2 wzmacniacze 1 monoblok i 1 2ch. Zastanawiam się, czy w w classicu jest szansa upchać mały wzmacniacz 2ch napędzający woofery za radiem gdzieś pod plastikami, żeby nie ciągnąć kabli przód -> tył -> przód.
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi