[9n] Wycieraczki przedniej szyby-problem.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Wycieraczki przedniej szyby-problem.

Post autor: Kali »

Witam wszystkich. Mam problem z wycieraczami przedniej szyby, a mianowicie przy włączniu wycieraczek (na każdym biegu) chodzą bardzoooo wolno. Nie wiem o co chodzi, czy to może przekaźnik czy może już się kończy silnik. Bardzo proszę o pomoc.
a
akrosom
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: akrosom »

Miałem to samo prawie 2 lata temu, był to wtedy silniczek wycieraczek, elektryk powiedział że go wyczyścił i skasował mnie wtedy 150 zł. Na allegro można dostać używany od 100 zł w górę.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Typową bolączką vw są zacierające się sworznie wycieraczek. Podejrzewam że ten elektryk "troszeczke" naściemniał.Radze wyjąć mechanizm wycieraczek i sprawdzić ręcznie jak chodzi a wszystko się samo wyjaśni.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kali »

Inginio masz rację ,wczoraj wyciągnąłem cały mechanizm i na sworzniach tragedia-rozebrałem-papier ścierny w ruch-i molibden(smar) Teraz śmigają jak nowe,a co do silniczka ,wątpliwa sprawa by się przypalały, są mocne zabezpieczenia- dziękuje za odpowiedź ! Pozdrawiam.
m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin »

Witajcie..
Macie może jakiś prosty sposób na wydobycie tego mechanizmu z polo? Czy bez odkręcania go od silniczka nie da się go wyjąć? Strasznie ciężko odkręca się te dwie z 3 śrub, które trzymają silniczek przy tej blaszce..
f
fajcik29
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fajcik29 »

jeśli masz problem z odkręceniem śrub to proponuje kupić dobrego torxa a co demontażu to ja osobiście trochę czasu spędziłem - demontaż blachy od podszybia komputera itp. :szefu:
- jazda bokiem - 300zł, 6 pkt karnych
- kilkukrotne przekroczenie dozwolonej prędkości - 500zł, 8 pkt karnych
- stwarzanie niebezpieczeństwa na drodze - 300zł, 6 pkt karnych

[color=#FF0040]Wrażenia z jazdy VW POLO? Bezcenne...[/color]
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”