sprężyny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sobek1211
Newbie
Newbie

sprężyny

Post autor: sobek1211 »

Witam , jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Miesiąc temu nabyłem wspaniałą polówkę silnik 1.3 95r nie stety nie podoba mi się jej zawieszenie siedzi zbyt nisko jak na mój gust i jest strasznie twarda a wszystko to wina sportowych amorów i sprężyn , kupiłem ostatnio sprężyny używane tylnie od tego modelu a przednie od golfa z oznaczeniami o kolorze pomarańcz i niebieski. I tu do was pytanie czy takie sprężyny będą pasować , liczba zwojów przednich sprężyn to 7. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
q
qK.
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: qK. »

Najlepiej kup oryginalne zawieszenie do polo, mysle ze nie powinno być drogie.
Bo oryginalne sprężyny na sportowe amortyzatory to raczej niezbyt dobre rozwiązanie.
Pozdrawiam.
Polo 6N by qK.
Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
s
sobek1211
Newbie
Newbie

Zapomniałem dodać że amorki też wymieniam na nowe ,planuje bilsteina albo magnum technology, i chodzi mi o to czy te sprężyny od golfa z takimi oznaczeniami będą pasować i czy nie będą za twarde.
q
qK.
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: qK. »

mysle ze jak te springi sa ori a nie sportow i amory tez chcesz kupic ori to powinno pasowac mysle, bo polo, golf czy seat to prsaktycznie to samo, zawieszenia pasuja. takze mysle ze nie bedzie problemow
Polo 6N by qK.
Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
s
sobek1211
Newbie
Newbie

A co myślicie panowie o tej firmie magnum technology bo na stronie intercars znalazłem amorki tej właśnie firmy za 110 zł sztuka na przód
Awatar użytkownika
djquattro
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: djquattro »

Witam ja posiadam magnum t. w polo 96r.1.0 i powiem tak mam już je z jakieś 4miechy jestem mega zadowolony jazda po dziurach to już nie taka straszna udręka przedtem miałem sportowe przez 3 lata i kicha straszna twardy jak bym taczką jeździł generalnie nie żałuje wysoko stoi dobrze się jeździ po garbach jest o wiele lepiej niż z tymi sportowymi jak chcesz to mogę wrzucić zdjęcia pozdro
s
sobek1211
Newbie
Newbie

ok dzięki ja właśnie zamówiłem ze strony inter cars amory na przód olejowe magnum technology za 110 zł sztuka i mam nadzieje że będą porządnie zachowywały się na naszych drogach (:
s
sobek1211
Newbie
Newbie

mam jeszcze jedno pytanie, przy wymianie amortyzatorów tylnich i przednich co warto jeszcze wymienić żeby nie rozbierać później tego ponownie i ile tego ma być i jaki mniej więcej koszt :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”