mio 200

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
michał25
Mały interesant
Mały interesant

mio 200

Post autor: michał25 »

Mam pytanie czy ktoś z Was próbował wgrac jakies inne odgłosy na hołowczyca lub czesia do mio 200 ale na nie odblokowanej nawigacji bo nie moge tego zrobic
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Zależy gdzie masz zainstalowaną AM. Jeżeli na pamięci wewnętrznej urządzenia (w co wątpię ze względu na jej rozmiar - 256 lub 512MB) a nie masz dostępu do urządzenia to nic nie zrobisz (też w to wątpię).
Zakładam, teoretycznie, że AutoMapę masz zainstalowaną na karcie pamięci. Jeżeli posiadasz pliki głosowe (mają rozszerzenie .voice) to takie pliki kopiujesz bezpośrednio do folderu AutoMapa EU. I tyle. Potem w ustawieniach AM ustawiasz sobie głos który ma cie prowadzić.
W razie problemów uderzaj do mnie na GG 4216394
Awatar użytkownika
michał25
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: michał25 »

tylko ze ja nie mam AM wgranej tylko sie zastanawiam czy mozna dograc jakies głosy do MIOMAP
M
MiRo
Początkujący
Początkujący

Post autor: MiRo »

pewnie że można , podpinasz nawi do kompa i szukasz plików systemowych , znajdujesz katalog, przeważnie podpisany voice lub sound i tam dorzucasz glosy kogo chcesz a potem w nawi zmieniasz na taki jaki Ci się podoba.

Co prawda ja obsługuję w pracy tomtomy a prywatnie mam Larka ale przeważnie schemat jest ten sam - znaleźć katalogi plików i tam dorzucić

wejdź sobie na http://www.my-navia.pl/index.php - to jest kompedium wiedzy o GPS i różnych nawigacjach :)
Moje Blue 6N2 ]

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

No to zmienia postać rzeczy :) Zdecydowanie zmienia
Niestety nie pomogę ci w tej kwestii.

MiRo
W większości wypadów schemat jest podobny. Ale nie w miomap. Tu coś skoplikowali :)
Jak coś znajdę to dam znać.
M
MiRo
Początkujący
Początkujący

Post autor: MiRo »

no w mio np tom toma też nie szlo zainstalować bo brakowało jakiś paru dll ale już ten problem też chłopaki z my-navia.pl rozpracowali.
Najlepiej tam do nich się zgłosić i pomogą :)
Moje Blue 6N2 ]

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”