[6n] Miska olejowa - po wyjęciu starej nowa nie wchodzi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamilPolo »

witam zanurkowalem dzis pod moja poli i okazuje sie ze leci z uszczelki miski olejowej;( kolejny wydatek;( pow mi tam wkoncu jest uszczelka czy nie??
polo 95
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote="kamilPolo"]witam zanurkowalem dzis pod moja poli i okazuje sie ze leci z uszczelki miski olejowej;( kolejny wydatek;( pow mi tam wkoncu jest uszczelka czy nie??[/quote]

pewny jesteś że z uszczelki miski olejowej? u mnie też wyglądało jak by dawało spod uszczelki miski a okazało się że oring odmy jest do wymiany. Możesz spróbować dokładnie wszystko przemyć i zobaczysz co naprawdę cieknie a sądząc po jeszcze jednym Twoim poście to widzę że przypadki identyczne jak u mnie
Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

tak mi sie wydaje ze uszczelka miski olejowej bo tylkko tu gdzie miska to jest mokre w oleju wyzej silnik jest suchy no ale to sa moje przypuszczenia bo ja to nie znam sie za bardzo
polo 95
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

oki, zrób tak, jeśli masz dostęp do kanału wjedź i dokładnie oblukaj tył silnika, z tyłu silnika jest tak zwana odma a uszczelniaczem odmy jest oring i tak to wszystko wygląda
Obrazek
Obrazek
Obrazek
u mnie usterka wyglądała tak że cały olej który zbierał się w odmie, pod wpływem ciśnienia był wypychany przez oring na zewnątrz i spływał po silniku w duł i rozchodził się po całej uszczelce miski, koszt naprawy niedrogi a skutkujący ;)
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

[quote="kamilPolo"]witam zanurkowalem dzis pod moja poli i okazuje sie ze leci z uszczelki miski olejowej;( kolejny wydatek;( pow mi tam wkoncu jest uszczelka czy nie??[/quote]

A gdybyś kolego wpisał nam kod swojego silnika? Ja mam także 1.4, kod silnika AEX. To czasami pomaga, np. na bank By ci ktoś powiedział jest uszczelka czy nie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

w 1.4 AEX nie ma uszczelek i tu mam 1000% pewność bo sam miskę ostatnio zmieniałem :) Mało tego,wpierw dzwoniłem do autoryzowanego serwisu VW dla upewnienia.
Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

kolego mam taki sam silnik jak ty:)
polo 95
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”