[9N3] Kod do radia VW RCD 200

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Dodam mala ciekawostke. Mam radio RCD200 i jest wyprodukowane przez Blaupunkt.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Wspomniana firma robiąca radia i nawigacje dla VW to TechniSat:
http://www.carcommunications.technisat. ... startseite

Jeśli chodzi o Twoje radio Cruz, to radia Blaupunkt mają to do siebie, że nie tracą pamięci po odcięciu akku. I jest tak juz od wielu lat. Mam w pugu 206 blaupunkta z 1991 roku i też ma pamięć nieulotną.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Z ta pamiecia nieulotna to roznie bywa przyznam. Raz mi sie zdrazylo ze musialem programowac stacje, ale to chyba na skutek odlaczenia bezpiecznika przy podlaczonych klemach. Tak mi sie wydaje, ale glowy nie dam, bo to tylko raz tak sie stalo. Ogolnie nie narzekam na radio. Przydalby sie tylko kod do niego, jakbym chcial sprzedac.... i wymienic sobie ...
W
Wacholek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Wacholek »

Wznowię temat i jeszcze raz się zapytam. Gdzie można odczytać kod do fabrycznego radia RCD 200. Chce je sprzedać bo wymieniłem na takie z MP3 ale w salonie nie dali mi żadnego kodu. Wiem, że kod jest zapisany w module elektroniki nadwozia po to by się radio samo rozkodowywało po powrocie napięcia w przypadku jego ówczesnego braku. Więc gdzie i czym można zczytać ten kod? Czy VAGiem da rade?
Awatar użytkownika
ikris
Początkujący
Początkujący

Post autor: ikris »

Pozwolę sobie wznowić temat, ponieważ dzisiaj muszę wyciągnąć radio.
Jeśli by się okazało, że nie jest z fabryki to czy istnieją już dekodery kodów?
Druga sprawa, jakbym mógł poprosić jeszcze raz o skan instrukcji do radyjka...
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Jest jeden sposób. Wyciągnij radio, ale nie odpinaj zasilania. Kable nie są jakieś specjalnie długie, ale cało radio spokojnie wyciągniesz z konsoli środkowej. Co do dekoderów, to w każdym serwisie VW powinni podać Ci kod do tego radia jeżeli było fabrycznie w aucie. Druga opcja to serwis CB/Car-Audio, u mnie w mieście to koszt 20-30 złotych i masz kod.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
ikris
Początkujący
Początkujący

Post autor: ikris »

Niestety muszę odpiąć, ponieważ poprzedniemu właścicielowi, jakaś nieznana lepka substancja wylała się na radio i przyciski słabo działają. Czekam mnie rozbiórka i czyszczenie klawiszy. Podobną sutuację miałem z klimatronikiem, ale tam kodu nie było ;)
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote=""cruz""]Wiec panowie to wyglada to tak, ze:

2) Fabryczne radio rozpoznaje czy jest w tym samym aucie wsadzone. Jeśli nie zmieniło auta, to się samo rozkoduje.

[/quote]

Potwierdzi to ktoś? Bo muszę wyjąć radio, a w papierach kodu brak;/
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

U mnie w przypadku fabrycznego Radia/nawigacji MCD, właśnie tak to działa, nie mam kodu, ale po odłączeniu i ponownym podłączeniu do samochodu radio rozpoznaje samochód i się rozkodowuje.
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

U mnie fabryczne radio działało w identyczny sposób. Po odłączeniu i podłączeniu nie musiałem wpisywać kody, którego również nie mam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”