czerwony kabel od wzmacniacza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wolf331
Raczkujący
Raczkujący

czerwony kabel od wzmacniacza

Post autor: wolf331 »

Siemka, zadam może głupie pytanie :grin: ale gdzie mam wpiąć czerwony kabelek od wzmacniacza anteny? Wiem, że do plusowego gniazda w kostce,ale do jasnej anielci :buba: który to styk :scratch: !!!!!??? Prosiłbym o jakieś zdjątko z zaznaczonym feralnym stykiem :beg:
Pozdrawiam :hello:

nie piszemy tematów caps lockiem! zmieniłem
Jujor
Awatar użytkownika
Anioł
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Anioł »

U mnie w kostce jest niebieski(w kostce).
Obrazek
ObrazekŻycie, to ostry miecz na którym Bóg napisał]"walcz, kochaj, cierp"
w
wolf331
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki za szybką reakcje już wszystko działa tip top! :piwo:
Jeszcze pytanko do radyjka:
Po wyłączeniu stacyjki gubi mi ustawienia i znów wiem że muszę przepiąć kabel zasilający radio z wtyku od stacyjki do wtyku bezpośredniego z akumulatora. Tu rodzi się pytanie HOW? :commando:
Pozdro szczególne dla :aniolek:
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Maniek_ »

Zmostkuj kabel zasilający bezpośredni z akumulatora z tym co idzie od stacyjki. Oczywiście ten co od stacyjki idzie odłącz. Radio będzie grało nawet jak kluczyk wyciągniesz.

Jest jeszcze opcja że jak zamienisz kabel zasilania głównego z kablem od stacyjki to może po wyciągnięciu kluczyka nie bedzie grało ale wszystkie ustawienia zostaną. Musisz pokombinować.
Teraz 2,0 TDCI bliżej ziemi i tylko 136kM i 340Nm
w
wolf331
Raczkujący
Raczkujący

Spoko ale ja jestem inżynier przemysłu lotniczego a nie elektryk :niewiem:, tak sobie grzebie w polówce hobbistycznie i to i tamto mi się udaje tylko mam przeważnie schematy a ty dupcia nigdzie nie mogę znaleźć :banghead: więc jak by ktoś miał jakiś schemacik nawet własnoręcznie narysowany z wrysowaną kostką i reszta elementów to był bym niezwykle zobowiązany :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”