myślałem po prostu ze mozna wpiąć te 2848, i zaoszczędzić.
sam mam w drugim aucie b4, przy obniżonym aucie i duzej feldze na profilu 40 opony, i zachowują się świetnie, więc tak na marginesie zakładajcie te bilsteiny, bo dobry wyrób.
Kayaba lubią wyciec - w wielu autach sie juz z tym spotkałem, nie mowie ze Was to spotka, ale przezorny zawsze ubezpieczony. Pozdrowienia!
NATE a bilsteiny na tyle lubią stukać (potwierdzone organoleptycznie), więc różne
przypadki chodzą po sprzętach
Jeździłem i na Billach i na Kayabie i oba chwalę (mimo stukania Bila)
lubią stukać, fakt było tak raz i u mnie, mimo ze amor pełnił swoją funkcję i o dziwo sprawny był, a auto dobrze sie zachowywało.
ja tego stukania billsteinów przewaznie nie słyszę, bo na jakim setupie zawieszenia i kół jeżdżę już mówiłem, więc ten dźwięk się nie przebija przez głośniejsze dźwięki nierówności naszych dróg hehehe
[quote=""NATE""]myślałem po prostu ze mozna wpiąć te 2848, i zaoszczędzić.
[/quote] Nate, właśnie o to chodzi, że można je wpiąć i zaoszczędzić, bo pasują bez problemu, z resztą na poprzedniej stronie tego wątku sprawa została ...dogłębnie opisana.
kupiłem Magnum technology po świętach będe wymieniał zobaczymy ile pożyją,
a co do geometri/zbieżności to można to jakoś samemu sprawdzić bo planuje wymieniac sam.
Podpinam się.
Czeka mnie wymiana amorków, chce aby stało tak jak na ori, jaki konkretny model polecacie ?
Teraz mam ori i przy 205/45/r16 przy 2 osobach na wybojach jedna strona mi przyciera :banghead:
Chciałbym zaoszczędzić, dlatego dla pewności powtórzę pytanie, które już padło w tym temacie: do Polo 6N na tył mogę spokojnie kupować amortyzatory o symbolu BNE-2848 przeznaczone dla Polo Classic, tak?
Chyba czegoś nie rozumiem - nie mogę kupować amortyzatorów do Polo Classic, ale mogę kupić amortyzatory do Polo Classic / Seat Cordoba, model 6K lub 6KV - czy to nie to samo?