zaowazylem dzis na ziemi ze mi wycieka spod maksi jaksi plyn itp wyglada jak rdza, pojechalem do koelgi na kanal i widze ze scieka jakas woda z jakby olejem po pewnym przewodzie, nie wiem co to za przewod, a miedzy zabudowa od rozrzadu dostrzeglem taka sama masc, jakby ubywalo czegos albo cos strzelilo, co to mzoe byc?!
no drogo, ja za 340 zrobiłem kompletny rozrząd także robocizna takiego czegoś to racjonalnie 100 zł.
jak masz zapłacić tu 350 zł, to 130 zł to cena pompy a robocizna to reszta czyli 220 zł :blind: :shock:
zapytaj u innego mechanika, może ci się uda taniej za tę usługę. Jeśli rozrząd dawno nie wymieniany, to lepiej za te cenę go całego wymienić rak jak kolega wyżej sugeruje, będzie 3 w jednym (pompa, rolka, pasek) :hello:
[quote=""Bart-wawa""][quote=""darot""]350 zl pompa z robocizna dobra cena?[/quote]
za tyle to ja caly rozrzad bede robil z wymiana (pompa + rolka + pasek) zestaw 230zł + 120 robocizna[/quote]
dokładnie, ja za wymianę całego rozrządu z częściami zapłaciłem 370 zł... 150 wymiana 220 zł zestaw rozrządu. Więc 350 zł to chyba lekka przesada :acute:
no to chlopaki macie fajnie ja u siebie w 1.7 sdi za calosc zaplacilem 520 :beg: 160 zł wymiana reszta to koszt czesci czyli pasek rozrzadu, rolka prowadzaca i napinacz :x
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
[quote=""suhhar""]no to chlopaki macie fajnie ja u siebie w 1.7 sdi za calosc zaplacilem 520 :beg: 160 zł wymiana reszta to koszt czesci czyli pasek rozrzadu, rolka prowadzaca i napinacz :x[/quote]
hahahaha to troszkie przepłaciłes ja wymieniałem to w 2007 w listopadzie - olej + wymiana, rozrząd - 350 z czesciami o ile dobrze pamiętam .
[quote=""suhhar""]no za czesci duzo dalem bo wszystkie z gornej pułki ale mysle ze warto bylo.[/quote]
Ja też nie żałowałem - Rozrząd Gates, olej Mobil. Jednak dalej zostanę przy stwierdzeniu że przepłaciłeś. Fakt zapłaciłem trochę mniej bo po znajomości ale tak około 400 pewnie albo i nie by mnie wyszło .