wibracje lewarka zmiany biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dee-jay
Raczkujący
Raczkujący

wibracje lewarka zmiany biegów

Post autor: dee-jay »

Witam,

od pewnego czasu zauważyłem, że na luzie odczuwalne są drgania na gałce zmiany biegów. Jednak kiedy przesunę lewarek lekko w prawo lub w lewo drgania ustają. Wiecie co to może być? Szykuje się jakiś większy remont skrzyni?
Obrazek
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

Niech mnie ktoś poprawi ale ten typ chyba już tak ma. U mnie jest podobnie ale nie przeszkadza mi to, bo jak już stoję na luzie to z reguły mam rękę na gałce.
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
Awatar użytkownika
dee-jay
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dee-jay »

Może trochę słabo sprecyzowałem. Lekkie wibracje były zawsze, jednak tym razem są mocniejsze i słychać jakby szum. tj. pisałem po lekkim przesunięciu lewarka wraca do normy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

U mnie jest to samo. Czasem na luzie gała dostaje epilepsji, ale jak lekko puknę to jest git. Co gorsza podczas drgań gała wydaje nieprzyjemny dźwięk. Nie wiem od czego to, ale spodziewam się że od skrzynki bądź sprzęgła. EDIT: I wszyscy mamy klekota pod maską - chyba to jest problem w tej konfiguracji.
L
Lipson
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lipson »

3 cylindrowy diesel się kłania.. wibracje przez tyle lat zrobiły swoje.. ewentualnie można wymienić poduchy pod skrzynią i motorem ale czy to aż tak przeszkadza?
m
mariusz86
Początkujący
Początkujący

Post autor: mariusz86 »

ja tez tak mam i kiedyś tez o tym pisałem...nawet próbowałem sprawdzić czy to nie jest spowodowane jakims przesunięciem osłony która jest pod spodem, ale nic to nie dało i zawsze jak wrzucę a luz to tak jak koledzy piszą trzymam rękę na dźwigni :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”