Gaśnie i nie pali

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MariozoKR
Raczkujący
Raczkujący

Gaśnie i nie pali

Post autor: MariozoKR »

Witam kolegów mam mały problemik z swoim polo. Otóż raz na jakiś czas lubi zgasnąć sam z siebie i już wtedy nie chce odpalić.
Za pierwszym razem zdechł ale jakoś po chwili zaskoczył ale za drugim już nie.I wtedy doszedłem do tego że padł chyba czujnik hala wymieniłem na inny używany( cena nowego to porażka) i samochód jak ręką odioł odpalił ale po jakiś dwóch tygodniach znowu zgasł nagle i nie chciał ruszyć pomogło odpięcie wtyczki i wpięcie ponownie od czujnika hala. Dodam że wszystkie zgaśnięcia mają sytuację kiedy samochód jest na biegu jałowym, a czujnik wymieniłem sam bez talerzyka który się kręci wokół niego.
Miał ktoś z was podobny problem ?? albo wie czy ten czujnik oprócz powiązania z cewką jest jeszcze z czymś powiązany???
Bo nie wiem co ale mam wrażenie że coś powoduje jego zawieszanie a wy co o tym myślicie??

POLO1,4 silnik AEX
Awatar użytkownika
Radar41
Newbie
Newbie

Post autor: Radar41 »

U mnie działo się tak, jak cewka miała przebicie.
M
MariozoKR
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MariozoKR »

Cewkę oblukałem ale jeszcze sprawdzę w takim razie jeszcze raz. Rok temu ją zmieniłem na nową:/U mnie dzieje się na ciepłym silniku i po przejechaniu już iluś kilometrów nigdy na początku gdy jest zimny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”