Antenka Pirat ponoć hit!.

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dacjano
Początkujący
Początkujący

Antenka Pirat ponoć hit!.

Post autor: dacjano »

http://www.allegro.pl/item474409373_hit ... f_vat.html

ciekawe ile w tym prawdy? czytałem w sieci, że bije georgie i floryde a nawet siro as 100 czy wilsona co o tym sądzicie?.
Awatar użytkownika
jacirg
Newbie
Newbie

Post autor: jacirg »

... warto zapytać na Allegro tych, którzy ją kupili ... cena jednak niebagatelna .
Jedź zgodnie z przepisami, może dojedziesz do celu! Niestety, wielu nie dojechało!
Dbaj o język ojczysty w eterze!
m
magik
Początkujący
Początkujący

Post autor: magik »

Tą anteną to można sobie o 4 litery potłuc i nic wiecej Przez podobną antenę tylko że Presidenta wpadłem na suszarkę bo miała bardzo słaby zasięg i praktycznie mało co słyszałem I więcej takiego gówna nie kupie
Awatar użytkownika
jacirg
Newbie
Newbie

Post autor: jacirg »

... też tak mi się wydaje ... kiedyś jeździłem z 30 cm Georgią, teraz od kilku lat mam 145 cm Sirio ML145 ... kolosalna różnica w zasięgu i jakości odbioru ... krótką mam jako rezerwową.
Jedź zgodnie z przepisami, może dojedziesz do celu! Niestety, wielu nie dojechało!
Dbaj o język ojczysty w eterze!
Awatar użytkownika
PaY
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: PaY »

odbior anteny moim zdaniem zawsze zalezy od dlugosci krotkie anteny mozna traktowac jako wykalaczki :lol:
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy
Wyróżnienie]
Derby na PJ
[img]http://
Awatar użytkownika
ZEN
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ZEN »

Dokładnie, porządna antena w samochodzie musi mieć przynajmniej 150cm.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Ja używam sirio ML145/na radiu OnwaMK3 (kiedyś CobraDXIII + Hustler :oops: nie polecam... :nono: )
a jeśli chodzi o antenkę helikalną PIRAT produkcji duńskiej to kolega który jest elektronikiem i ma sklep z cb-radyjkami mówił mi że jest to świetna antena o parametrach zbliżonych do z ML-145 i też bije na ryj wiele innych dobrych anten" taka jest wypowiedź profesjonalisty.
Miałem na te antenkę ochotę ale kupiłem ML-145 od kumpla za 100 zł także zrezygnowałem z Pirata prawda taka, że długość bata jednak ma znaczenie jeśli chodzi o zasięg kiedyś miałem Hustlera także czuć różnicę... :gitara:
Jeśli miałbym kupić antenę która ma krótszego bata o połowę a zasięg podobny, poza tym ktoś kto ma kilkunastoletnie doświadczenie w temacie zachwala ten produkt to też bym sam to chętnie bym kupił.
ale już mi nie potrzeba innej :pifpaf: :mrgreen:

tutaj można przeczytać opinie internautów z forum cb-radio.pl
http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=11612
civic r18a2/407 1,6 HDi
d
dacjano
Początkujący
Początkujący

Post autor: dacjano »

Też czytałem te opinie, gdyby osiagami dorównywała siro as 100 czy wilsonowi to myśle że to naprawde zacna antenka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”